19. lipnja 2011.

Jaja u srcu od hrenovke

U igrici Ajme koliko nas je koju je osmislila monsoon,  ovog je mjeseca domaćica s bloga Knjiški moljac u špajzu koja je za ovomjesečnu namirnicu odabrala jaje, a moj mali doprinos igrici je simpatični recept SmikiStef.


Sastojci:

- hrenovke srednje dužine
- jaja
- sol, papar, vegeta ili začini po izboru


Priprema:

Uključiti pečnicu na 170 st.C.

Sirove hrenovke prerezati po dužini skoro do kraja, ostaviti 1 cm neprerezano.

Krajeve preokrenuti na suprotnu stranu i spojiti čačkalicom tako da dobije izgled srca.

Kad je pećnica potpuno ugrijana, u svako srce staviti po jedno jaje, začiniti ga i staviti peći 5 minuta.


O veličini hrenovke ovisi izgled jela. Ove moje hrenovke su bile dosta dugačke tako da je jaje bilo na nižoj razini. Probala sam sa kratkima ali kad sam preokrenula krajeve pukli su i odvojili se do kraja. Treba uzeti neke hrenovke srednje dužine tako da srce bude malo više popunjeno ;)

Broj komentara: 9:

  1. Pa ovo je genijalno! Koje dete ne bi pojelo ovakav doručak, čak i ona najprobirljivija koja se mršte na sve bi ovo tako lepo popapala!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ova "zaljubljena" jaja bi svatko poželio za doručak!

    OdgovoriIzbriši
  3. savršeno! predobra ideja za tako jednostavno jelo!

    OdgovoriIzbriši
  4. Ovo nije bas samo za decu:))Divna ideja

    OdgovoriIzbriši
  5. Fantastična ideja a tek dekoracija!

    OdgovoriIzbriši
  6. Ovo je pravi dorucak za zaljubljene, pa ko bi mogao odoleti ovako mastovitom serviranom tanjiru koji se uz to jos i smesi!;))))

    OdgovoriIzbriši
  7. ovo je odlična ideja i uz to ukusna

    OdgovoriIzbriši