Kolač koji sam kod sestre obožavala jesti, sad u mojoj izvedbi po istom receptu ...
Sastojci:
Tijesto:
250 grama brašna
170 grama maslaca
100 grama šećera
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
4 žumanjka
Nadjev:
600 ml čvrstog jogurta
400 ml kiselog vrhnja
150 grama šećera
1 vanilin šećer
5 jušnih žlica oštrog brašna
4 bjelanjka
Priprema:
Zamijesiti tijesto od navedenih sastojaka, podijeliti na dva jednaka dijela i staviti u zamrzivač na 2 sata.
Pripremiti kalup veličine cca 20 x 30 cm, namastiti ili obložiti papirom za pečenje.
Za nadjev izmiksati snijeg od bjelanjaka. U drugoj posudi izmiješati jogorte i kiselo vrhnje, dodati šećer, vanilin šećer i brašno te dobro izmiješati kako nebi nastale grudvice od brašna. Smjesu jogorta spojiti sa snijegom od bjelanjaka.
Uključiti pečnicu da se ugrije na 180 st.C.
Jedan dio zamrznutog tijesta naribati na dno kalupa i ravnomjerno rasporediti.
Uliti nadjev te na njega ravnomjerno naribati drugi dio zamrznutog tijesta.
Peći 45 minuta na 180 st.C.
Ponekad smo neodlučni u odabiru recepta za kolač koji je sasvim uobičajen upravo zato jer za njega ima velik broj recepata . Ovdje mi se posebno svidjelo što ne moram valjati tijesto niti prvo zapeči, sve se ravnomjerno peče i super je. Hvala seko, za mene je ovo pravi recept jogurt pite kao sve što je fino, a brzo i jednostavno ;)
Obožavam ovaj kolač. Idealan je za ljeto.
OdgovoriIzbrišiAuuuu.Ovo ne samo da izgleda divno kao slane sampite nego mora da je ukusno ..vrlo.Slikice su jako lepe.probacu;)
OdgovoriIzbrišiovo mi je jedan od najdražih kolača :)
OdgovoriIzbrišiDivan je ovo kolac i jako ukusan, samo jednom sam ga davno pravila po receptu sa Coolinarike, mislim da je bio od Mirali, ali sam kombinovala sa dva fila, prvi sloj je bio od maka pa onda je isao sloj sa jogurtom...joj, kako je to bilo ukusno, mogla bih ga ponovo praviti a ogladnila sam samo od pogleda na ove tvoje kockice!;)))
OdgovoriIzbrišiPrefin kola!!!!
OdgovoriIzbrišiVolim ga i u dvijer varijacije kao sto je Lana napisala ,odlicno !!!!!!
Odličan kolač!
OdgovoriIzbrišiovaj kolač sam jela kod moje tete,fantastičan okus,bolje nego pita sa sirom,možeš ga pojesti sam da nema straha od debljine
OdgovoriIzbrišiJa bi ga samo pojeo, ako nije problem :)
OdgovoriIzbrišiJogurt pitaaaaaaaaaaaa!!!!!!
OdgovoriIzbrišiJa ga već dugo pravim,ne mora se odvojeno bijelanjci i smjesa ,može zajedno,izmiksaj bjelanjke i sve ostalo dodaješ,i ne moraš naribati već donji dio sa može razvaljati i staviti u tepsiju,inaće odlićan kolač za vruće dane
OdgovoriIzbrišiodlićan kolač,jednostavan za praviti i uvijek dobro uspije
OdgovoriIzbriši