U očekivanju šarenog proljetnog cvijeća, voća i topline sunca uživajte u ovoj zanimljivoj savijači s jabukama. Jednostavna za izradu, izdašna. fina i ekonomična.
Sastojci:
1
paket gotovih kora za savijače
4-5
srednjih jabukaŽličica cimeta
Nadjev:
(Suhe i tekuće
sastojke mjeriti u čaši jogurta zapremine 200 ml)
4 jaja
500 ml šećera600 ml kiselog vrhnja
250 ml ulja
400 ml glatkog brašna
200 ml griza
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
Za preljev
dodati:
2 žlice kakaa2 žlice kiselog vrhnja
1 žlica šećera
Priprema:
Pripremiti nadjev:
Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom pa ulje i griz. Pomiješati brašno s
praškom za pecivo pa dodavati u smjesu naizmjenično s kiselim vrhnjem.
Očistiti i naribati jabuke pa im dodati cimet.
Odmotati tijesto za savijače i
ostaviti tako odmotane na hrpi. Ribane jabuke podijeliti na 5 djelova.
Postupak:
Zarolati prvi gornji list tijesta
(prazan) i maknuti sa strane. List koji je sada na vrhu premazati sa 3-4 jušne
žlice nadjeva, prekriti listom koji je prazan maknut sa strane. Ovaj drugi list
također premazati sa sa 3-4 jušne žlice nadjeva, zatim rasporediti 1/5 jabuka
do polovine lista tijesta i sad oba lista tijesta zajedno zarolati u savijaču
te odložiti u veliku dublju tepsiju od pećnice.
Ako je u pakovanju 11 listova za
savijaču, ovaj postupak ponoviti još 3 puta (ukupno 4 puta) sa 2 lista i zadnji
put sa 3 lista tijesta.
Kad su sve savijače zarolane i
složene u tepsiju, u ostatak nadjeva dodati sastojke za preljev: po 2 žlice
kakaa, kiselog vrhnja i 1 žlicu šećera. Ovaj preljev preliti preko savijača i
staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 st.C.
Peći 40-45 minuta
na 180 st.C.
Kad je pečeno prvo
napraviti rez između svake savijače pa rezati na kocke.
Nakon pečenja ne
posipati šećerom radi kontrasta boja.
Jako mi se sviđa tvoja pita
OdgovoriIzbriši