Sastojci:
Tijesto:
600
g brašna
20
g svježeg kvasca (pola kockice)2 velike žlice šećera
Malo soli
25 g maslaca
1 jaje
250 g svježeg sira
100 ml mlakog mlijeka
1 žlicu ulja
Limunova korica
Punjenje:
250
g svježeg sira
1
žumanjak2 velike žlice šećera
Priprema:
U
zdjelu staviti brašno. U sredini brašna napraviti udubljenje u koje staviti
razmrvljeni kvasac, u njega dodati pola žlice šećera i mlako mlijeko te malo
promiješati da kvasac naraste. Ostatak šećera i sol posuti po okolnom brašnu. Kad
je kvasac narastao, dodati ostale sastojke: svježi sir, otopljeni maslac,
koricu limuna i jaje. Mijesiti (mikserom ili ručno). Pred kraj dodati ulje i
dobro zamijesiti da smjesa bude kompaktna.
Izmiješati
sastojke za nadjev.
Ostaviti
tijesto pola sata na toplom da dovoljno naraste, a zatim premijesiti i
razvaljati (1 cm debljine) u pravokutnik veličine cca 45 x 50 cm. Odrezati na 12
manjih pravokutnika (15x12cm) i na svaki staviti hrpicu nadjeva.
Kad je pećnica ugrijana, navlažiti smotuljke hladnom vodom pa na svaki staviti listić maslaca ili margarina.
Staviti peči i odmah smanjiti temperaturu na 180 st.C te peči 20 minuta.
Pečene posuti šećerom u prahu.
Hola desde VIGO ESPAÑA ..encantada de aprender recetas nuevas como las tuyas ,te invito a compartir mi blog....saludos desde VIGO MARIMI
OdgovoriIzbrišiovo je odlično , nekad sam jela takve "pogačice" sa sirom od brionke
OdgovoriIzbrišiMmm kako sam dobro izgledaju, odlicno, vec sutra pravim. Hvala na receptu.
OdgovoriIzbriši