Sastojci:
125g
margarina ili maslaca
125g
šećera125g meda
225g mljevenih oraha
1 vrećica Dr. Oetkerovih Tradicionalnih dodataka za paprenjake
2 jaja
500g brašna
Priprema:
Samljeti orahe.
Pjenasto umutiti margarin, umiješati šećer, med,
orahe i mješavinu dodataka Dr. Oetkera. Brašno dodavati na samom kraju. Duže
miješati dok se tijesto ne prestane lijepiti i ne postane kompaktno. Gotovo tijesto
zamotati u prozirnu foliju i staviti da odmori u hladnjaku minimalno sat
vremena.Izvaditi tijesto iz hladnjaka, odrezati na 2 jednaka dijela. Svaki dio oblikovati u valjak, spljoštiti ga te razvaljati između dvije prozirne folije na debljinu od ½ cm. Rezati željene oblike kalupom za reljefne kekse i slagati na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Ako kalup nije pravokutan, ostatke od rezanja premijesiti te ponovo razvaljati preko folije i tako ponavljati postupak sve dok se ne potroše ostaci tijesta. Isto učiniti s drugom polovinom tijesta.
Ukupno će biti 50-60 keksića – ovisno o veličini kalupa. Peći ih u prethodno zagrijanoj pećnici 12 minuta na 180°C.
Ako su paprenjaci rezani kalupom koji nema reljefni otisak, ukrasiti ih željenom glazurom. Kad su paprenjaci ohlađeni i glazura osušena, spremiti ih u limenu kutiju gdje mogu stajati duže vrijeme.
Dok se paprenjaci peku kućom će se proširiti
aromatičan miris Dr. Oetkerove mješavine dodataka. Više o ovom i drugim
tradicionalnim dodacima za kolače pogledajte ovdje.
ma savršeni su.... a i figurice su ti preslatke ! veliki pozzzzz i od moje dječice !
OdgovoriIzbrišisavršeni su..... a i modlice su ti preslatke ! veliki pozzzz od mene i od moje dječice ;-)
OdgovoriIzbrišiHvala, puno pozdrava i vama !!
OdgovoriIzbriši