Ovaj sam recept nazvala "Najbolji recept" upravo zato jer su mi pečene krafne po ovom receptu bile do sada okusom najsličnije prženima. Nadam se da na slici prepoznajete ono što vam želim reći ;)
Ovo je recept za sve one koji zbog straha od neuspjeha krafne nikad ne pripremaju ili su zbog neuspjeha odustali daljnjeg isprobavanja... Naoružajte se s nekoliko namirnica, strpljenjem u trajanju od 2 i po sata i krenite u avanturu bez muka s prženjem :)
Recept
Sastojci:
500 g glatkog brašna
20 g svježeg kvasca
3 žlice šećera
1/3 male žličice soli
1 vanilin šećer
200 ml toplog mlijeka
naribana korica pola limuna
2 žumanca
100 ml ulja
Ostalo:
marmelada
žumanjak za premazivanje + žličica vode
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
U zdjelu za miješanje staviti brašno, napraviti udubljenje pa u njega razmrviti svježi kvasac, dodati mu žličicu šećera i 100 ml mlijeka, promiješati kvasac s tekućinom, te ostaviti nekoliko minuta da naraste.
Kad je kvasac narastao, dodati preostali šećer, sol, vanilin šećer, naribanu koricu limuna, žumanjke, preostalih 100 ml toplog mlijeka i ulje. Miješati spiralnim nastavcima miksera dok se ne počne odvajati od zdjele pa nastaviti mijesiti rukama na radnoj površini. Tijesto će biti masno. Da bi kvasac lakše počeo raditi, dobivenu kuglu energično baciti dvadesetak puta u radnu plohu. Ne brinite ako ukućani neko vrijeme ne budu komunicirali s vama jer će nakon bacanja tijesta biti uvjereni da ste nešto ljuti :) Nakon ovakvog "lupanja" osjetit ćete da je tijesto pod rukama malo laganije, sad ga ostavite da odmara i narasta sat vremena.
Naraslo tijesto premijesiti i odrezati na 12 dijelova. Svaki dio posebno malo premijesiti kako bi vanjski dio ostao gladak. Rastanjiti svaku lopticu u krug, puniti marmeladom ili čokoladom i dobro zatvoriti (vidi sliku). Spojeni dio tijesta kugle staviti s donje strane na tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Gotove kugle spljoštiti kako bi dobile oblik krafni. Pokriti ih i ostaviti da odmaraju 40 minuta. Zatim uključiti pećnicu na 180 st.C. Kad je pećnica ugrijana, krafnama malo poravnati površinu, premazati razmućenim žumanjkom umućenim sa žličicom vode i staviti peći 30 minuta.
Nadam se da sam bar nekog obradovala ovim receptom i da ćete nakon isprobavanja i prvog ugriza reći samo "mmmmmmmm" :)
Potražite još dobrih recepata za krafne ovdje .
super, hvala za receptić..lp
OdgovoriIzbrišiOvo je recept po mome ukusu....nikad nisam pravila krafne...jer se trebaju peći u puno ulja...pa si za želju kupimo...ali ovaj recept ću isprobati čim ću moći... .Hvala na receptu,mene si jako obradovala sa njime.
OdgovoriIzbrišiSuper :) Nadam se da će vam se svidjeti ;)
IzbrišiUpravo mesim, javljam utiske;-)
IzbrišiKoliko ih se moze napraviti od ove kolicine?
OdgovoriIzbriši12 komada, taman za jednu tepsiju ;)
Izbrišisuper, Ide već danas na isprobavanje :)
OdgovoriIzbrišiSuper! Javite dojmove :)
IzbrišiSnežo ovo je recept za mene, da me bar malo manje grize savest :-)
OdgovoriIzbrišiSuper! Javi da li su ti se svidjele ;)
IzbrišiOdlične krofne, vidim da je testo baš lepo!
OdgovoriIzbrišiHvala :)
IzbrišiNisam nikada probala krofne da pečem u rerni, ali čim ugrabim malo vremena,probaću.
OdgovoriIzbrišiZorice ja sam probala davno i bile su mi presuhe u odnosu na one pržene. U ove sam umjesto maslaca ili margarina stavila ulje tako da je sasvim drugačiji okus.
IzbrišiVeć sam htjela odustati, jer me izluđuje vruće, prevruće ulje koliko god da pazim, krafne nemaju lijepu boju, nemaju prsten i kao da imam dvije lijeve ruke. Čini mi se da bi ovaj recept mogao pomoći da i moje krafne budu lijepe za vidjeti, okus je uvije dobar.....
OdgovoriIzbrišiNadam se da ćete isprobati i biti zadovoljna receptom ;)
Izbrišiprekrasan recept :)
OdgovoriIzbrišiHvala :)
IzbrišiIzgledaju super, ali nemam ja strpljenja toliko :D Kad bi mi bar netko napravio..
OdgovoriIzbrišiI ja volim kad mi netko drugi napravi :D
IzbrišiIDE MJESIT PISE ONA 1 LIPNJA I NIJE JOS JAVILA KAKO SU USPJELE ILI JOS CEKA DA SE TJESTO DIGNE,HAHAHA.RECEPT JE VISE NEGO ODLICAN.
OdgovoriIzbrišiOdlične su!!!! Hvala na receptu <3
OdgovoriIzbrišiEvo, napravila sam recept tocno prema vasim uputstvima i rezultat je KATASTROFA....suhe su i ne valjaju. Taman sam ih pripravila za goste i rezultat je pravi pravcati potop. No, prava domacica treba se znati ponasati i u tim situacijama i dostojanstveno priznati poraz. Tuzna sa, ali sto cu....zivot ide dalje....nema predaje!!!
OdgovoriIzbriši