30. listopada 2016.

Kruh - sendvič

Vrijeme je berbe maslina... ponesite nešto za okrijepu :) Ukoliko želite ponijeti sendviče ispecite ih već gotove i tako ponesite zamotane zajedno u kuhinjskoj krpi, kad dođe vrijeme pauze samo ćete ih otkidati i smazati ;)

Recept za kruh-sendvič:Sastojci:
500 g brašna
1 suhi di-go kvasac
1 žlica šećera
1 žličica soli
300 ml toplog mlijeka
1 žlica ulja

Nadjev:
150 g šunke
150 g topivog sira (gaude ili sl.)
po želji dodati kulen ili vaš omiljeni nadjev ..


Priprema:

U zdjelu za miješanje stavite brašno, napravite malo udubljenje i tu istresite suhi di-go kvasac, dodajte šećer i 100 ml toplog mlijeka pa zamutite s malo okolnog brašna te ostavite da se kvasac aktivira. Zatim dodajte sol i uz dodavanje mlijeka mijestite tijesto. Na samom kraju dodajte ulje i umijesite glatko tijesto. Ostavite ga pokrivenog da odmara oko pola sata ili više tako da udvostruči volumen.

Recept u slici

Dignuto tijesto podijelite na 6-7 loptica. Svaku lopticu razvaljajte u pravokutnik, nadjenite šunkom, sirom ili vama omiljenim nadjevom. Rubove tijesta malo navlažite vodom, preklopite i dobro spojite krajeve. Gotov "sendvič" okomito odložite u kalup za kruh obložen papirom za pečenje. Isto ponovite s preostalim kuglicama. Između svakog "sendviča" premažite masnoćom tako da se pečeni lakše odvajaju.

Gotove "sendviče" pokrijte da malo narastu dok se pećnica ugrije na 200°C. Kad je pećnica ugrijana, poprskajte ih vodom i stavite ih peći 35-40 minuta na 200°C.


Pečene izvadite iz kalupa na kuhinjsku krpu da otpuste paru van kako se ne bi navlažilo dno kruha-sendviča. Sendviči su mekani i idući dan tako da ih možete pripremiti dan ranije pa uzeti na posao ili dati djeci za u školu ;)

2 komentara: