Sastojci:
500 g brašna
250 ml mlakog mlijeka
1 suhi di-go kvasac za kolače
2 jušne žlice šećera
1 limun - ribana kora
1 žličica soli
2 jaja
3 žlice ulja
Nadjev:
100 g oraha
50 g šećera
1 žlica ruma
50 ml vrelog mlijeka
- džem po izboru
Premaz:
1 žumanjak
1 žlica mlijeka
Priprema:
U zdjelu za miješanje stavite brašno, napravite u njemu malo udubljenje i tu istresite suhi di-go kvasac za kolače (roza vrečica), dodajte žličicu šećera i oko 100 ml toplog mlijeka pa zamutite s malo okolnog brašna i ostavite da se kvasac aktivira - zapjeni.
Kad je kvasac aktiviran, dodajte preostali šećer, limunovu koricu, sol i jaja pa miješajte uz dodavanje preostalog toplog mlijeka. Na samom kraju dodajte ulje i zamijesite glatko tijesto, pokrijte ga i ostavite da odmori pola sata.
Pripremite nadjev: Pomiješajte orahe i šećer, dodajte rum, prelijte kipućim mlijekom i dobro promiješajte.
Kalup za 12 kom muffina dobro namastite margarinom za mazanje ili maslacem.
Dignuto tijesto podijelite na 24 loptice. Uzimajte po 4 loptice i razvaljajte u krugove. Krugove slažite jedan na drugi na način da se preklapaju do polovine (vidi sliku). Tako spojena 4 kruga premažite najprije u tankom sloju džemom, zatim nadjevom od oraha. premazane krugove zarolajte sve zajedno u valjak, prerežite ga na pola i odložite ravnom stranom u kalupe za muffine.
Ostavite ih da povećaju volumen, a za to vrijeme uključite pećnicu da se ugrije na 200°C.
Original Minjin recept možete pogledati ovdje.
Iako ne radim ništa dizano, osim tu i tamo orehnjače i makovnjače, uživam u gledanju ovakvih divota. Zbilja su posebne!
OdgovoriIzbrišiHvala ti :-*
Izbriši