Samo blogeri koji su godinama aktivni znaju koliki je trud potreban za pripremu materijala i pisanje bloga da bi se došlo do stranice koju domaćice posjećuju, do trenutka kad te osobe na cesti zaustave "samo da te pozdrave i kažu super vam je blog", kad dobiješ novu radnu kolegicu koja ti prije nego se predstaviš oduševljeno kaže da te zna s bloga... itd. Pametnom dosta!
Krenimo sad na posao... pizza koju najčešće radim kod kuće u nadjevu ima pasiranu rajčicu, tunu, šunku, pršut ili buđolu i sir, jednostavno to je naša omiljena pizza. Tijesto radim srednje debljine. Moram spomenuti da sam primijetila da je tijesto ljepše pečeno ako nije razvaljano sasvim do rubova tepsije jer zbog nesmetanog strujanja toplog zraka korica puno ljepša i hrskavija.
Znači da pojasnim, ovaj recept koristim ja, ako netko želi tanje tijesto treba staviti manju količinu brašna ili razvaljati tri pizze, ili iz recepta uzeti samo dio .. primjerice ideju za kombinaciju nadjeva ili možda dodati maslinovo ulje u tijesto...ili pak ako mu se ništa ne svidi produžiti dalje na drugi recept ili stranicu. Komentari su dobro došli, prije objave komentare pregledavam ja zato da ne propustim one koji su pisani ispod starijih recepata, a objavljujem baš sve osim zaista neprikladnih - to se odnosi na one gdje su korištene proste riječi.
Toliko od mene.. sad uživajte ovdje ili kliknite dalje gdje vam se više sviđa :)
Recept za masatera pizzu:
Sastojci za 2 velike pizze:
Tijesto:
500 g brašna
20 g svježeg di-go kvasca ili (1 suhi di-go kvasac)
1 žličica soli
1/2 žličice šećera
4 žlice maslinovog ulja
250-260 ml mlake vode
Nadjev:
300 ml domaće šalše ili pasirane rajčice
80 g tune u komadima u maslinovom ulju
200 g šunke
80 g pršuta ili buđole
250 g gaude
origano
Priprema:
Zamijesite tijesto od gore navedenih sastojaka, oblikujte kuglu i ostavite da tijesto odmara i udvostruči volumen. Za to vrijeme nasjeckajte nadjev, ocijedite tunjevinu i naribajte sir.
Kad je tijesto povećalo volumen, podijelite ga na dva dijela i razvaljajte u krug ili elipsu veličine tepsije. Na tijesto nanesite pasiranu rajčicu, ocijeđenu tunu, nasjeckanu šunku i buđolu te preko svega naribajte topivi sir primjerice gaudu zatim posipajte origanom.
Uključite pećnicu da se ugrije na 220°C. Kad je pećnica ugrijana stavite peći pizzu 15 minuta na 220°C
Uživajte!
Voli vas vaša Masatera :)
Bravo!❤
OdgovoriIzbrišiHvala <3
IzbrišiPosle 10 plus godina na blogu i svakojakih pa i veoma neprijatnih dogadjaja, ja više na to ne obraćam pažnju. Jedini pravi način, jer osobe koje ostavljaju negativne komentare baš i očekuju odgovor i nadaju se da su ispunile zadatak i da je komentar povredio. Putuj igumane ja imam preča posla. Srećom blogerska družina je u najvećem broju slučajeva super. Mnogo sam kao mlada domaćica naučila od iskusnih i neizmerno zahvalna za to. Pa da kažem i da mi se pizza i način kako si je pripremila veoma dopada.
OdgovoriIzbrišiTaman posla... naucila sam davno i nije me povrijedilo ni najmanje. Ovo je sasvim druga prica za neke nove klince..
IzbrišiNe mogu da verujem, zar i posle toliko godina, i dokazane tačnosti i preciznosti ?
OdgovoriIzbrišiNe obraćaj pažnju, draga Snježo, samo nastavi dalje, odlična si!
Ne zamaram se, samo se zabavljam.. pišem ovdje jer ima nepismenih pa da im pojasnim ovako blizu pred nosom... Hvala ti :*
IzbrišiZnaš kako je kazala moja baka o ljudima: "Kako zna, tako zja". Tako i taj. Što u sebi nosi, to i pokazuje. To nema veze s tobom. Teško se toga sjetiti kad se takav namjeri na tebe ali... ti znaš svoje a mi znamo tebe. I to je jedino važno :)
OdgovoriIzbrišiHvala :)
IzbrišiPotpisujem sve ;)
Blog i jeste takva vrsta medija na kome svako može da napiše šta ga volja - ja uglavnom tako odgovorim budalama koje se troše da mi pošalju lekciju koja mi ne treba. I ne objavim im komentar. Blog ti je strava dobar. Ko može bolje, neka piše svoj, pa ćemo ga čitati ako budemo hteli.
OdgovoriIzbrišiUpravo tako, ako nam se svidi čitat ćemo ako ne zaobići.. Hvala :*
Izbriši