19. srpnja 2009.

Kiklop pizza

Vjerovatno vam se kao i meni dogodilo da u naletu ljutnje uobičajeno jelo malo izmijenite. Uvijek mojima radim pizzu margerita - kako ju u našim pizzerijama zovu, ali danas sam upravo iz spomenutog razloga napravila izmjenu i dodatke po mom guštu :)



Pizza je jako zasitna :) a naziv je dobila zbog jaja koje se nalazi u svakoj četvrtini pizze, a označava oko ;)




Sastojci za 4 osobe

Tijesto
40 dag brašna
2 dag svježeg kvasca ili jedan
suhi
mala žlicica šecera
prstohvat soli
1 žlica maslinovog ulja
2 - 2,5 dl mlake vode

Nadjev
2,5 dl pasirane rajcice
10 dag šunke za pizzu
10 dag sušene pancete
15 dag sira gaude ili podravca
4 jaja
origano

Priprema

Umijesiti tijesto i pustiti petnaestak minuta na toplom da se diže :)

Premijestiti i razvaljati kvadrat velicine velike tepsije.

Tijesto poprskati vodom, namazati pasiranom rajcicom.

Poslagati fete šunke, naribati pola sira i poslagati pancetu narezanu na male fetice pa još malo naribati sira.

Na svaku cetvrtinu tepsije staviti po jedno sirovo jaje. Na jaja naribati preostali komadic sira te posipati origanom.



Peci 15 minuta na 200 st.C. Odrezati tako da svaka osoba na svom dijelu dobije po jedno jaje.

Broj komentara: 6:

  1. odličan naziv! :) pizza je super...

    OdgovoriIzbriši
  2. Moji takodje volu kombinaciju pizze i jaja,sjajan naziv!

    OdgovoriIzbriši
  3. Jako dobar naziv pizze. Inače ne volim jaje na pizzi (ne volim jaja općenito) ali sviđa mi se količnia sira i dodatak pancete! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. vrlo lijepo izgleda:) nisam jos probala sa jajima, ali vjerujem da je dobro:))

    OdgovoriIzbriši
  5. Super pizza! Prijatelko draga, imam nagradi za teb! Ela pri men :)

    OdgovoriIzbriši