Kod Nade uvijek uživam u pogledu na prekrasne slike, a tek onda odem na receptić :)
Za isprobavanje sam odabrala Zapečene kobasice koje su mi odmah bile zanimljive najviše iz razloga što se brzo i jednostavno pripremaju, a bila sam i sigurna da će nam se jako svidjeti ;)
Sastojci:
15 dag glatkog brašna
1 žličica soli
3 jaja
3 dl mlijeka
pola žličice praška za pecivo
1 žlica maslaca
sitno nasjeckan svježi peršin
15 dag pancete ili pršuta
6 kranjskih kobasica
Postupak:
Uključiti pećnicu na 200 st.C.
Promiješati jaja, sol i brašno sa pecivom. U tu smjesu lagano umiješati mlijeko pa ostaviti da smjesa malo odleži. Za to vrijeme omotati kobasice pancetom. U vatrostalnoj posudi otopiti maslac pa staviti zapeči omotane kobasice s jedne strane i nakon toga s druge strane.
Zapečene kobasice izvaditi te preliti pripremljenom smjesom, posuti nasjeckanim peršinom. Peći na 200 st.C 30 minuta dok lijepo ne porumeni.
Ah, i ti si znači šefika pravila ove kobase. Kao da se igramo Kuvarijacije, 5-6 nas je pravilo isti recept. :))))))))
OdgovoriIzbrišiMeni/nama je ovo jelo super i kako mi se čini, zadržat će se još neko vrijeme na našem jelovniku. :)
Jesam da, nekako me privuklo što je jednostavno, mislila sam inače onu punjenu piletinu pa sam se prebacila na ovo :)) Kolača uvijek imam pa malo da zamijenim ;)
OdgovoriIzbrišiMolto gustosa questa tua ricetta, ciao
OdgovoriIzbrišiKrasno izgledaju, jako primamljivo uz ove krumpiriće i ovaj umak od rajčice..Hvala Snježana!
OdgovoriIzbrišiodlično viće moj suprug!:))
OdgovoriIzbrišiI ja se slažem s njim.
Pusa i ugodan vikend.
Gladna sam sada!!! :)
OdgovoriIzbrišiKada sam prvi put videla ovaj recept na Nadinom blogu znala sam da će biti hit! Predivno izgleda! Njam!
OdgovoriIzbrišiodlične su ti, i ja sam ih zagledala, ali nikako da ih stignem napraviti!
OdgovoriIzbriši