26. prosinca 2016.

Naopake kiflice

Naopake kiflice... naravno samo ih zamotajte u suprotnom smjeru od uobičajenog ;) Recept mi je jako svidio, kiflice su mekane "kao duša". Punjenje odaberite po vlastitoj želji .. marmeladu, čokoladu, nutellu... orahe, puding...

Recept za naopake kiflice:


Sastojci: 
500 g brašna
1 vrečica di-go kvasca za kolače
200 ml mlakog mlijeka
80 g šećera
70 g omekšalog maslaca
1 jaje
pola žličice soli
2 žlice ulja

Punjenje: po želji.. ja sam punila nutellom

Premaz:
1 žumanjak
2 žlice vode


Priprema:

U zdjelu stavite brašno, u njemu napravite malo udubljenje u koje istresete vrečicu suhog kvasca. Dodajte mu žličicu šećera i malo mlakog mlijeka pa pomiješajte i ostavite da se kvasac aktivira.

Kad je kvasac narastao dodajte preostali šećer, sol, maslac i jaje pa uz dodavanje preostalog mlijeka mijesite tijesto. Pred sam kraj dodajte ulje, zamijesite mekano tijesto i ostavite na toplom da naraste.

Kad je tijesto naraslo podijelite ga na dva dijela. Prvi dio kratko premijesite pa razvaljajte u krug. krug podijelite na 8 trokuta. Na širem dijelu svakog trokuta zarežite tijesto nekoliko centimetara po sredini (vidi sliku). Svaki trokut sad namažite punjenjem od užeg dijela prema širem gotovo do mjesta gdje ste zarezali tijesto.


Kiflice motajte od užeg prema širem dijelu. Kad ste zamotali kiflicu spojite njene krajeve i malo ih stisnite da se zalijepe jedan za drugi. Isto ponovite s preostalim trokutima, također s drugom polovinom tijesta.

Gotove kiflice stavljajte na tepsiju obloženu papirom za pečenje, pokrijte ih kuhinjskom krpom i ostavite da odmaraju, za to vrijeme uključite da se ugrije pećnica na 200°C.


Kad je pećnica ugrijana, kiflice premažite žumanjkom kojeg ste pomiješali s vodom i stavite peći 15 minuta na 200°C.

Recept sam radila prema ovom originalu.

Nema komentara:

Objavi komentar