16. siječnja 2017.

Pizza buhtle

Mislim da do danas nisam radila slane buhtle. U hladnjaku je bilo dovoljno sastojaka za punjenje pa sam odlučila za večeru napraviti pizza buhtle.

Recept za pizza buhtle:

Sastojci:

Tijesto:
450 g brašna
20 g svježeg ili 1 vrečica suhog di-go kvasca
1 žličica šećera
1 žličica soli
40 g ribanog parmezana
1,5 žličica origana
300 ml mlakog mlijeka
5 žlica ulja

Punjenje:
8 žlica pasirane rajčice
80 g kulena
100 g mozarelle
(ili po vlastitoj želji)


Priprema:

U brašnu napravite udubljenje u koje razmrvite svježi di-go kvasac, dodajte mu šećer i 100 ml mlakog mlijeka pa promiješajte s malo okolnog brašna i ostavite 5 min da se kvasac aktivira.

Kad se kvasac aktivirao, dodajte ribani parmezan, origano i mijesite uz dodavanje preostalog mlijeka. Na samom kraju dodajte ulje, još malo mijesite, napravite kuglu, pokrijte i ostavite da tijesto raste oko pola sata do 45 minuta.

Recept u slici
Naraslo tijesto podijelite na 8 jednakih dijelova, svaki oblikujte u lopticu. Loptice malo razvaljajte ili rukama razvucite u krugove pa na svaki stavite po žlicu pasirane rajčice, malo sira i kulena.. dobro zatvorite svaki krug u lopticu tako da nadjev ne iscuri.

Svaku lopticu premažite otopljenim maslacem i odložite u kalup za pečenje. Ostavite da odmaraju te uključite pećnicu na 180°C.

Kad je pećnica zagrijana, premažite buhtle ostatkom otopljenog maslaca i pospite po želji sezamom ili kimom.

Pizza buhtle pecite 35-40 minuta na 180°C. Pečene pokrijte kuhinjskom krpom da se malo ohlade.

2 komentara: