27. siječnja 2019.

Moj najdraži recept za tiramisu

Nakon isprobavanja više varijacija recepta za Tiramisu, posljednjih nekoliko puta radila sam ga na identičan način. Kupim paket piškota, pakovanje mascarponea i slatkog vrhnja, jaja obavezno miksam na pari i ovo je definitivno moj najdraži recept... dobijem veću količinu kreme i nema ostataka piškota.



Recept za tiramisu

Sastojci:
400 g piškota za tiramisu
5 žumanjaka (ako su mala može i 6)
200 g kristal šećera
500 g sira mascarpone
2 vanilin šećera
500 ml slatkog vrhnja
400 ml kuhane gorke kave
5-6 žlica ruma
kakao u prahu za posipanje



Priprema:

1. Skuhajte gorku kavu, dodajte rum i ostavite da se hladi dok pripremate kremu.

2. Miksajte žumanjke i šećer na pari desetak minuta dok se smjesa ne zgusne, zatim ju prebacite u veću posudu za miksanje i ostavite da se malo ohladi. 

3. U drugoj posudi miksajte slatko vrhnje dok ne dobijete gusti šlag.

4. U žumanjke dodajte mascarpone i vanilin šećer i sve dobro promiješajte, zatim dodajte šlag i miksajte da se smjesa ujednači.

5. Pola količine piškota složite na veći pladanj u dva reda, prelijte ih s pola količine kave, premažite s pola kreme. Preko kreme složite preostale piškote, prelijte ih pažljivo ostatkom kave (ili ih umočite u kavu prije slaganja), premažite ostatkom kreme i bogato pospite kakaom u prahu.

6. Tiramisu stavite na nekoliko sati u hladnjak, najbolje preko noći da se dobro ohladi.

Dobar tek ;)


Nema komentara:

Objavi komentar