15. veljače 2009.

Šugo od domaće istarske kobasice



Sastojci za 5 osoba

50 cm domace istarske kobasice
glavica kapule (crvenog luka)
3 dcl pasirane rajcice
prstohvat soli
mrvicu papra
2 žlicice vegete
3-4 dcl vode

Priprema

Na žlici ulja dobro popržiti luk. Kad je luk gotov ubaciti kobasicu narezanu na ploškice i popržiti obje strane. Dodati sol, papar i vegetu po želji, ali ne previše jer kobasice vec daju odreden okus bez zacina. Uliti pasiranu rajcicu, kratko prokuhati pa dodati vode prema želji i dalje kuhati.

Poslužiti uz njoke na žlicu, neku vrstu žlicnjaka ili sl.tijesteninu, a može i uz palentu ili pire krumpir.

3 komentara:

  1. A ako nema Istarske, sta onda? Blago tebi!
    Jao, kako sam zeljna dobrih kobasica. Odrasla u Dalmaciji, svake godine klali dvije svinje a najvise sam volila praviti sa mamom kobasice, to mi bilo zanimljivo. Nikad se nisu do kraja osusile, mi bi ih vec smazali, stvarno je pravila dobre kobasice,mmmm!
    Ovo je bas fino, i lako, pravi rucak!
    Muz mi je iz Rijeke, pa kad dodjemo u posjetu za koju godinu, eto mene do Istre! :)
    Inace sam jedina Dalmatinka na svijetu koja bas nesto ne voli ribu (osim srdelica i smudja), a posebno ne bakalar! Nisam ni ljubitelj vina, ali zato volim more i smokve ko nitko! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Zanosno dobro!Bas bih mogla jedan tanjiric!

    OdgovoriIzbriši
  3. Medena bit će mi drago da se i osobno upoznamo :). Nabavit ćemo kobasice samo javi kad stižeš :)

    OdgovoriIzbriši