Hm, zašto sladoled, pa zna se, vručine su tu, a tko ne obožava sladoled?? Mislim da je malo takvih.
Kad kraj sebe imate djecu onda zaista treba veća količina sladoleda ako ga uopće želite probati, a o nekom većem užitku sa voćem ili slično ako sladoleda nemate dovoljno možete samo sanjati :)
Uglavnom, odlučila sam ovog ljeta isprobati nekoliko recepata koje sam već odabrala pa vidjet koji mi se najviše sviđa. Prvo sam napravila po receptu koji imam godinama napisan na malom papiriću, malo sam ga morala potražit ali srećom imam jako dobro vizuelno pamćenje pa sam znala kakve je veličine i kakva su slova :). Uvijek sam ga radila sa šlag pjenom iz vrećice, a ovog puta sam koristila slatko vrhnje i moram priznati da je ispao puno bolji, punog okusa, kremozan, bez iglica..
Planirala sam napraviti tri okusa: vaniliju (osnovni recept), čokoladu (s dodatkom otopljene čokolade za kuhanje) i jagodu (s dodatkom ekstrata od jagode), ali sam se na kraju odlučila malo više pažnje posvetiti čokoladi te sam pola količine ostavila vaniliju a u preostali dio dodala čokoladu. Moram priznati da iako jako volim vaniliju, čokolada me oduševila posebice zato što sam mogla grickati sitne komadiće kao u stračateli :)
Evo osnovnog recepta:
Vanilija
5 bjelanjaka
10 žlica kristal šecera
5 žutanjaka
5 dl slatkog vrhnja
1 vanilin šecer
Čokolada:
2 rebra cokolade-otopljene za
cokoladni sladoled
2 rebra cokolade za kuhanje
nareckane na sitne komadice
za ostale okuse birajte po želji..
- neški ekstrat od jagode,
limuna, banane ili slicno
Priprema
Istuci bjelanjke u cvrsti snijeg dodavajuci žlicu po žlicu šecera. U snijeg dodavati jedan po jedan žutanjak i miksati dalje dok ne potrošimo sve žutanjke.
U drugoj zdjeli umutiti slatko vrhnje sa vanilin šecerom (bez kremfixa i slicnih ucvršcivaca)ali paziti da ne bude previše izrađen, neka bude čvrst ali kremasto čvrst, dalje nemojte miksati. Zatim šlag dodati u smjesu od jaja i dobro izmiješati.
Staviti u plasticnu posudu i u zamrzivac.
Ja sam u pola smjese dodala otopljene i nasjeckane cokolade, a ponekad napravim u tri okusa: vanilija, cokolada i u treci dio dodam ekstrat jagode.
Od ove kolicine dode cca 2 l sladoleda.
Evo sladoleda u izvedbi Jubistache .
savrsen i bez iglica:) definitivno cu ga raditi:)
OdgovoriIzbrišiObožavam,sva tri okusa...baš kremast i prefin izgleda!
OdgovoriIzbrišimmmmmmmmmmmmmmm...sladoled,cim prizdravim,eto me na kafe,ostavi mi malo od vanilije :)
OdgovoriIzbrišipravila sam ovakav sladoled i zaista je savrsen...a tvoj izgleda bozanstveno :)
OdgovoriIzbrišimmm gelato! izgleda super kremast!
OdgovoriIzbrišiapsolutno savršeno, baš ću to morati probati =) oduševljava me
OdgovoriIzbrišiVau, ovaj sladoled izgleda totalno super. Morat cu to probati definitivno!
OdgovoriIzbrišiobožavam sladole, ovaj je super
OdgovoriIzbrišija sam isto već isprobala nekoliko kombinacija no moram to još prepisati na blog (malo sam u stiski s vremenom no valjda ću stići)
pozdrav ostavljam
Hvala svima na ljepim komentarima :)
OdgovoriIzbrišiPull nema problema, javi i ja ga spremim :)
Nikako da naletim na sladoled bez"iglica"...nadam se da sam na dobrom putu :)
OdgovoriIzbrišiemina, drži se uputa i vjerujem da ćeš biti zadovoljna :)
OdgovoriIzbrišiChe bello questo bicchiere di gelato , buono !
OdgovoriIzbrišiGrazie per essere passata dal mio blog anche il tuo è molto bello !
bas je fino upravo se obitelj sladi :D
OdgovoriIzbrišiKremast, ukusan.. ali za moj ukus, presladak. Iduci put cu staviti koju kasiku manje secera.. U svakom slucaju, odlican!
OdgovoriIzbrišiKako termicki neobradena jaja nije mi jasno u vrhnje na sta to lici
OdgovoriIzbrišiLijepo.. miksati dok ne postanu ful kremasta :)
OdgovoriIzbrišiOdličan . Samo kad ga pravivim svega 4 puta više stavljam . :)
OdgovoriIzbriši