4. svibnja 2009.

Dvobojne oblatne s orasima

Jednostavno, brzo i ukusno :)
Treba vam jedan loncic, kuhaca, sastojci i dobra volja :)



Sastojci

1 dl vode
20 dag šecera
25 dag margarina
25 dag mlijeka u prahu
15 dag mljevenih oraha
2 žlice ruma
1 žlica kakaa
3 manje oblatne


Priprema

Vodu i šecer kuhati pet minuta da se zgusne.
Maknuti s vatre i dodati mlijeko u prahu, dobro promiješati kuhacom pa dodati orahe, rum i margarin.

Sve dobro izmiješati dok se margarin ne rastopi i nastane glatka smjesa.

Pola smjese namazati na jednu oblatnu, te poklopiti drugom.

U preostalu smjesu dodati prosijan kakao i dobro izmiješati, namazati na drugu oblatnu te pokriti trecom.

Na oblatne staviti neki teži predmet, primjerice deblju kuharicu (nisam mislila mene nego knjigu :) ) da se sve dobro spoji i ohladi.

Nakon nekoliko sati ili iduci dan rezati na štanglice. Ja sam ih rezala velikim nazubljenim nožem za kruh, prvo sam radila rez do preko polovine, a onda drugi rez po istom mjestu do dna i prvi put mi uspijelo ravno :)

Broj komentara: 12:

  1. predivne su, a kakav savrsen rez, uvijek imam problema sa rezanjem oblatni:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Oblatne jako fino izgledaju a vjerujem i da su jako ukusne!

    OdgovoriIzbriši
  3. volim oblatne, divno izgledaju, i ja imam problema s rezanjem

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala svima na pohvalama!
    Ja sam ih rezala velikim nazubljenim nožem za kruh tako da sam prvo napravila rez do pola ili malo niže pa ponovila po istom rezu do dna. Inače sam isto imala problema sa rezanjem oblatni ali ove su me baš iznenadile :)

    OdgovoriIzbriši
  5. What is it? Looks so incredible? The wafer is homemade? I translate but the translater never works well. Please, tell me!!

    OdgovoriIzbriši
  6. 1dclvode zgusnut sa secerom i 25dag mjeka u prahu se tesko rastvori premalo je tekucine,ostaju grugice i morala sam dodavati vode. Molim za savjet ,kako sre to izveli ,jer masa je pregusta, a ipak su ukusnu.Hvala!

    OdgovoriIzbriši
  7. Vodu i šečer kuhati par minuta, mislim na ono da se pretvori lagano u sirup pa onda dodati mlijeko u prahu. Tekućine je meni bilo sasvim dovoljno, recept je već i isproban od drugih tako da ne znam kako vam pomoć. Možda ste presporo umiješali to mlijeko u prahu. Pokušajte dodavati sastojke nakon mlijeka u prahu sa manjim razmacima.

    OdgovoriIzbriši
  8. DO SADA STE PO MENI NAJBOLJI MAJSTOR ZA SVE A POSEBNO KOLAČE,OGROMNO RECEPATA SAM PROBALA I SVE JE OK.LP

    OdgovoriIzbriši
  9. Hvala na lijepim rijecima ali ne smatram se tako velikim majstorom samo si ponekad dam truda oko objasnjavanja postupka, a puno stvari ni ja ne znam napraviti ;-)

    OdgovoriIzbriši
  10. dali mogu da se prave bez mlijeka u prahu

    OdgovoriIzbriši