26. kolovoza 2009.

Rolani svinjski file

Jednostavno, fino i zasitno :)



Sastojci za 6 osoba:

40 dag svinjskog filea
15 dag gaude
15 dag šunke
2-3 jaja
soli
papra
po želji vegete
krušnih mrvica
brašno
2 dl ulja ulje za prženje



Priprema:

Svinjske filete rastanjiti čekičem za meso.

Zarolati šunku u sir, zatim to zamotati u meso.



Krajeve mesa pricvrstiti cackalicom ili kao ja uzeti rolnicu u ruku pa lagano čekičem
polupati spojeve mesa da ostanu priljepljeni.

Razmutiti jaja sa dodatkom malo soli, papra i po želji vegete.

Rolnice uvaljati u brašno, zatim u jaja te na kraju u krušne mrvice.

Pržiti na temperaturi 1/3 jakosti uz povremeno okretanje kako bi meso bilo ravnomjerno prženo. U trenutku kad pocne iz rolnica izlaziti sir koji se vec otopio, rolnice izvaditi na ubrus da popije eventualne ostatke masnoce.

Ukoliko ste krajeve pricvrstili cackalicama, sad ih obavezno maknite.



Poslužiti toplo uz kuhano ili na maslacu peceno povrce.

Po želji prije samog rezanja rolnice nakapati limunovim sokom.

2 komentara:

  1. super, volim takva punjena mesa pogotovo dok su punjena šunka (pršut, panceta...), sir
    lijepe slikice

    OdgovoriIzbriši
  2. Che buono da sciogliersi in bocca!

    OdgovoriIzbriši