Ove su se lazanje jako svidjele i mojoj kćerci, čak i više nego prave lazanje, pa ga upisujem u ovu bilježnicu kako bi mi bio pri ruci prilikom sljedeće pripreme :)
Evo i recepta u kojem ću navesti sastojke koje sam ja koristila za manju tepsiju (vatrostalna).
Sastojci:
7 listova lazanja
25 dag deblje rezane vratine (ili više slojeva šunke)
25 dag sira gaude
ribani parmezan
2 jaja
2 dl kiselog vrhnja
sol
pasirana rajčica
origano
Priprema:
Pripremiti premaz od mješavine: 2 jaja, kiselog vrhnja, ribanog parmezana i malo soli.
Listove lazanja skuhati da omekšaju. Ohladiti ih i posušiti na krpi ili to brzo učiniti uz pomoć papirnatog ubrusa.
Ja sam ih prilikom sušenja odmah i punila: na list lazanje prvo namazati premaz, prekriti sa debljom fetom kuhane vratine ili nekoliko feta šunke ako je tanko rezana, na nju staviti sir pa sve zajedno zarolati i staviti u tepsiju.
Isto ponoviti sa svim kuhanim listovima lazanja te ih slagati tako da popune dno tepsije u jednom redu (koristila sam vatrostalnu posudu). Preliti ostatkom preljeva, preko njega dodati malo pasirane rajčice (ili kečapa) te ukoliko je ostalo gaude naribati po vrhu te bogato posuti origanom.
Peći 30 minuta na 180 st.C.
Ove su lazanje zasitne te će biti dovoljne 2 rolnice po osobi.
Zanimljive su. Vjerujem i da su jako ukusne!
OdgovoriIzbrišiizgledaju mi tako fino i kremasto... po sastojcima podsjećaju na pizzu, ma ne mogu biti loše :)
OdgovoriIzbrišiJako su primamljive:)
OdgovoriIzbrišiBaš fino izgledaju !
OdgovoriIzbrišiĆeri,srećan rođendan od srca želim !
Šaljem vam poljubac :))