Ovo je kolač za najvjernije degustatore mojih slastica, prvenstveno obitelj i moje kolege s posla uključujući i našeg direktora, zatim za sve one koji su moje recepte isprobali bilo da su mi se javili ili nisu :) Hvala vam na podršci i povjerenju !
Sastojci:
Tijesto:
6 jaja
20 dag šećera
1 žlica ruma
20 dag glatkog brašna
1 prašak za pecivo
5 dag mljevenih oraha
2 žlice kakaa
1,8 dl jogorta ili kiselog vrhnja
par zrna soli
Krema:
4 dl mlijeka
1 prašak za puding bourbon vanilija
10 dag kristal šećera
1 vanilin šećer
20 dag omekšalog margarina
10 dag šećera u prahu
Preljev:
1 dl mlijeka
1 jušna žlica ruma
1 jušna žlica kristal šećera
Cokoladna glazura:
20 dag čokolade za kuhanje
10 dag margarina
4 žlice mlijeka
2 žlice ulja
Priprema:
Tijesto:
Odvojiti bjelanjke i žumanjke.
Bjelanjke istući sa 5 dag šećera i par zrna soli u čvrsti snijeg.
U drugoj posudi miksati: žumanjke, 15 dag šećera i rum da nastane gusta pjenasta smjesa. Brašno, prosijani kakao, prašak za pecivo i orahe dobro izmiješati pa dodavati u smjesu žumanjaka naizmjenicno sa jogortom. Na kraju u to lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.
Biskvit peći u dva kalupa za srneči hrbat u prethodno zagrijanoj pečnici na 180 st.C cca 30-35 minuta. Pečena tijesta preokrenuti, ostaviti da se hlade pa izvaditi iz kalupa.
Krema:
Lončic za puding isprati hladnom vodom i ostaviti mokar (iznutra naravno), sipati mlijeko, prašak za puding i šećer te staviti kuhati uz povremeno miješanje. Kad se pod mutilicom osjeti početak zgušnjavanja pudinga miješati malo energičnije dok smjesa ne zakuha a onda kuhati i povremeno miješati još 2 minute.
Kuhanu kremu premazati trokutićem margarina (odvojiti od 20 dag) nataknutim na viljušku, time omogučavate hlađenje kreme bez stvaranja korice i bez obaveze da ju stalno miješate.
Omekšali margarin dobro izmiksati, dodati šećer u prahu i miksati dok ne postane pjenast te mu tada dodati ohlađenu kremu koju ste prije malo izmiksali.
Slaganje:
Ohlađenom biskvitu dugim oštrim nožem odrezati unurašnjost u obliku trokuta ili luka.
Oba biskvita gdje se spaja krema navlažiti preljevom. Vanjski dio biskvita vratiti u kalupe te premazati trečinom kreme.
Vratiti unutrašnjost biskvita na mjesto, dobro utisnuti, okrenuti zajedno sa kalupom pa ih tako pridržati kako bi se biskvit i krema sljubili i poravnali. Staviti tako u hladnjak na pola sata.
Izvaditi iz hladnjaka i premazati vanjski dio kremom. Otopiti sastojke za čokoladnu glazuru miješajuci ih na laganoj vatri ali paziti da se smjesa ne pregrije, treba ostati gusta. Glazurom premazati oba anđela :))
Ovo ti je predivno, nekako mi se čini da treba i malo više strpljenja za ovakvu slasticu.. :)) Od srca ti čestitam na sudjelovanju u kuharici i baš mi je jako drago da si uspjela svoj rad promovirati i predstaviti i na jedan drugačiji način od onoga kao što je bloganje i internet.. pozz :)
OdgovoriIzbrišiOvo mi zvuči i izgleda fenomenalno:)))
OdgovoriIzbrišiObožavam ovakve kolačiće.. Super :)
OdgovoriIzbrišiEllerinize sağlık. Çok beğendim. Çok leziz ve güzel görünüyor.
OdgovoriIzbrišiSaygılar.
predivno izgleda i općenito svaka čast kako dobro je napravljen
OdgovoriIzbrišisuper ti je andeo !!:))
OdgovoriIzbrišiIzgleda bozanstveni. Hvala za ovakav recept :)
OdgovoriIzbrišiDa niste ostavili komentar na mom blogu ja nebih došla do vas i poželjela ostati u ovom prekrasno okruženju.
OdgovoriIzbrišiSve pohvale za odlične recepte i knjigu koju ću sigurno kupiti.
Hvala na komentaru:)
Veliki i topli pozdrav,Zondra Art
Hvala svima na pohvalama i lijepim komentarima!
OdgovoriIzbrišiZona Art dobrodošla, pratim Vaš blog već neko vrijeme ;)
Jučer sam išla pregledavati Followere i našla sam vas, aaa:)
OdgovoriIzbrišiNe zamjerite nikad nije kasno da ja vas počnem pratiti i komentirati:)
Pusa!