18. veljače 2011.

Pizza u lisnatom

Brzo i jednostavno, poslužit će za rođendane kao topla ili hladna zakuska.



Sastojci:

500 grama lisnatog tijesta
200 grama šunke za pizzu
200 grama gaude
6 žlica pasirane rajčice ili ketchupa
po želji: gljive, origano
1 žumanjak


Priprema:

Uključiti pećnicu na 220 st.C da se grije.

Od lisnatoga tijesta razvaljati dva pravokutnika dužine tepsije i širine cca 25 cm.

Oba tijesta posipati naribanom ili nasjeckanom šunkom, nakapati pasirane rajčice ili ketchupa i na kraju ribanom gaudom. Po želji dodati nasjeckane gljive ili origano. Zarolati i staviti u tepsiju.

Rolade premazati razmučenim žumanjkom i staviti peči pola sata u prethodno zagrijanu pećnicu.


Gotovo rezati na fete debljine cca 2-3 cm.

 Rolade se mogu pripremiti i nekoliko sati ranije pa ispeći zadnji tren ili ispeći ranije te servirati hladno.

Broj komentara: 9:

  1. Odličan recept Masatera!
    Ja upravo čekam da mi se ispeče pizza i naravno spremam ovaj lijep receptić:)
    Pusa i ugodan vikend.

    OdgovoriIzbriši
  2. Izgleda kao burek a po sastojcima me podsjeća na pizzu. Odličan brzinski snack. Super ideja.

    OdgovoriIzbriši
  3. Bas dobro izgleda!Za vas od mene jedna nagradica,pa svratite.I jedno pitanjce.Pravila sam vase sarice,ali smesa nije htela da se sjedini.U cemu sam pogresila?Rasipala se i nikako nisam mogla da napravim valjak.Da li zavisi od kokosa?Jako mi se svidjaju i zelim sledeci put uspesno da ih napravim.Hvala unapred:))

    OdgovoriIzbriši
  4. Ne znam kako mi do sada niej palo na pamet napraviti pizzu u lisnatom, zaista odlična ideja (i jako brza ako ti treba nešto kada gosti dođu nenajavljeno) :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvala svima !
    Majo što se tiče šarića, teško je odmah napraviti dugačak valjak, ja to radim u više djelova, uglavnom dodajem komadiće i oblikujem, kad se sve sjedini na kraju se ništa ne vidi gdje je spajano.

    OdgovoriIzbriši
  6. Hvala vam puno na odgovoru i izvinite.Obozavam vase recepte.Nadam se da cu sledeci put uspeti:))))

    OdgovoriIzbriši