14. ožujka 2011.

Zapečeni njoki

Ovakve zapečene njoke može se napraviti sa ostatkom 5-6 dl ragua od nekog jučerašnjeg jela ili pripremiti brzinski ragu umak upravo za ovu priliku.


Sastojci:

1 kg njoki
50 grama maslaca
40 grama parmezana
100 grama gaude

5-6 dl ragua ili

Za umak od ragua:
250 grama miješanog mljevenog mesa
1 glavica luka
2 čena češnjaka
20 grama peršina
sol, papar,
2 dl pasirane rajčice ili šalše
1-2 dl vode



Priprema:

Ako imamo gotov ragu podgrijati ga, ukoliko ga nema onda pripremiti brzinski ragu od navedenih sastojaka na uobičajeni način.

Nasjeckati luk, češnjak i peršin. Popržiti luk, dodati mljeveno meso, posoliti, popapriti, dodati češnjak i peršin, a kad je meso gotovo dodati pasiranu rajčicu te na kraju vode ovisno o gustoći umaka.



Za vrijeme dok se priprema umak, uključiti pečnicu na 200 st.C i skuhati njoke.

Skuhane njoke ocijediti i staviti u vatrostalnu posudu premazanu maslacem. Dodati ragu umak, posuti ribanim parmezanom pa sve dobro promiješati. Po vrhu naribati gaudu i staviti peći u zagrijanu pećnicu.



Peći 30 minuta.

Ova je količina dovoljna za 3 osobe. Zapečeni njoki su dosta zasitni.


Dobar tek !

3 komentara:

  1. ovo izgleda pre pre fino, obožavam zapečeno sa sirom bilo šta, nemože onda ne valjat sigurno ;)

    OdgovoriIzbriši