23. ožujka 2011.

Baby pojedi me :)))

Ekspres gotov, a izdašan kolač .. trebala je biti Lenja žena od Sarčević Mire, recept je gotovo isti, a naziv je dobila po reakciji "mm" nakon isprobavanja ;)


Sastojci:

500 ml slatkog vrhnja
500 ml kiselog vrhnja
2 vanilin šećera
500 gr ananasa ili voća po želji
30 dag baby keksa


Priprema:

Obruč za tortu promjera 26 cm staviti na tanjur za tortu, obložiti rub i tanjur beby keksima.

Pripremiti voće: staviti ananas iz limenke da se cijedi ili npr.očisiti i nasjeckati jagode, marelice ...



Umutiti slatko vrhnje sa vanilin šećerom, dodati kiselo vrhnje pa još malo mutiti mikserom kako bi se vrhnja dobro spojila. Odvojiti 4-5 žlica u vrečicu za ukrašavanje, a u preostalo dodati voće, promiješati i rasporediti u obruč po pripremljenim keksima.



Vrh poravnati, ukrasiti beby keksima tako da se svaki prereže na pola u koso i složi u krug sa špicevima prema srediti. Paziti da svaka polovica ide unutar svakog drugog para keksiju uz obruč kako bi kasnije svatko dobio fetu koja ima dva keksa okomito i jednu polovicu po vrhu.



Ukrasiti ostavljenim vrhnjem bez voća.

Broj komentara: 18:

  1. mmmmmm svaršeno izgleda draga!! :-))

    OdgovoriIzbriši
  2. Alal vjera! Meni se jako dopada!

    OdgovoriIzbriši
  3. Super da moze biti ovako cvrst i bez zelatine! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlicna je i jako mi se dopada kombinacija sa ananasom... jedno vreme sam je stalno pravila sa jagodama, ali ova kremica je vrlo zahvalna za kombinovanje i bas cu je jednom prilikom napraviti po tvom recepticu.:)))

    OdgovoriIzbriši
  5. Superrrrrrrrrr, tak dobro zgleda, moram ga probat :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Jao sta nam radis sa ovim tortama. Izgleda bozanstveno.

    OdgovoriIzbriši
  7. masatera,

    molim te za pomoć. pravila sam pijane košnice i svi su bili oduševljeni kako su ukusne. ja nisam bila tako oduševljena jer sam puno vremena utrošila na izradu. problem je bio što mi nisu htjele ispadati iz drvenog kalupića koji sam kupila baš za njih. nije bilo važno koliko šećera posula morala sam kalupićem kuckati po rubu stola dok se ove ne bi udostojile ispasti tako da je trajalo ..... imaš li kakav savjet?
    recept je izvrstan i bilo bi mi žao ne počastiti najdraže nećim tako dobrim!
    unaprijed hvala!!!
    gošća

    OdgovoriIzbriši
  8. Draga gošćo :)
    Evo što sam ja primjetila kod košnica. Ista mi se stvar dogodila i onda sam shvatila da je greška bila u tome što sam kupila mljevene orahe, dva puta i oba puta sam imala problema. Od tada isključivo kupim cijele jezgre pa sama sameljem orahe i tada ne bude problema.

    OdgovoriIzbriši
  9. Divno izgleda! Prekrasna mi je ona fotka gje je posip ostavio trag vilice :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Molim Vas samo,koje vrhnje ste koristili? Vidim da pisr vrhnjr s 2,8mm a kolko znam nema ispod 12% mm. Hvala

    OdgovoriIzbriši