Nazivu kolača kumovala je Leona Sever - pobjednica u nagradnoj igrici za fanove FM Group Pula.
Drugoplasirana, s malim brojem bodova razlike bila je Marija Generalić-Bogić s prijedlogom naziva: Jagode u snijegu.
Sastojci:
Tijesto:
4 žumanjka
150 g šećera
2 jušne žlice vode
2 pune jušne žlice nutelle ili nekog drugog čoko-lješnjak namaza
150 g brašna
pola praška za pecivo
1 žlica ulja
4 bjelanjka
par zrna soli
Krema:
500 ml vrhnja za šlag
50 g kokosovog brašna
300 g nasjeckanih jagoda
nekoliko cijelih jagoda za ukras
Priprema:
Tijesto:
Odvojiti bjelanjke i žumanjke.
Bjelanjke istuci sa 5 dag šecera i par zrna soli u cvrsti snijeg.
U drugoj posudi miksati: žumanjke s ostatkom šecera da nastane gusta pjenasta smjesa, zatim umiješati vodu, nutellu pa brašno sa praškom za pecivo i ulje. Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.
Biskvit peci u kalupu velicine cca 30×34 cm u prethodno zagrijanoj pecnici na 180 st.C cca 15 minuta.
Krema:
Jagode očistiti i nasjeckati na manje komadiće.
Vrhnje za šlag miksati na srednjoj brzini miksera 3-4 minute pa kratko miksati na najjačoj brzini da šlag postane čvrst. Odvojiti pet punih jušnih žlica šlaga za ukrašavanje. U preostali šlag dodati kokos, malo izmiksati pa umiješati nasjeckane jagode.
Slaganje:
Ohlađen biskvit prerezati na dva dijela. Prvi premazati šlagom u kojem su jagode i kokos, prekriti drugim dijelom i premazati šlagom odvojenim za ukrašavanje. Ostaviti da se hladi. Kolač odrezati po dužini pa onda rezati male ploškice.
Izgleda bozanstveno.I ime mu sasvim odgovara.Well done;)
OdgovoriIzbrišiIzgleda vrlo primamljivo!
OdgovoriIzbrišiKombinaciju jagoda i kokosa još nisam imala priliku probati. Jedva čekam da se zarumene jagode u vrtu pa ću isprobati recept.
sviđa mi se naziv, a i kolač, very nice :)
OdgovoriIzbrišiDraga Imaš nagradu na mojem blogu ;)
OdgovoriIzbrišiFenomenalan kolac, svaka cast na izboru namirnica i izradi.
OdgovoriIzbrišiPrelep recept a dekoracija mi se posebno sviđa!
OdgovoriIzbrišiwauuuu super!!!!!complimente!!!
OdgovoriIzbrišiOdličan je!!!!!!!!!!!!!! Pekla sam ga u petak i stvarno je mljac-mljac:)) Ja sam dodala u šlag jedan šlag fiks, ostalo sve po ovom receptu.
OdgovoriIzbrišiKombinacija kokosa i jagoda - predobra.
Hvala za recept.
Željno išćekujem nove recepte.
Pusa
Imaš nagradicu kod mene...
OdgovoriIzbrišihttp://ketymartiniskuhacha.blogspot.com/
kiss :-*
JOJ!!! :)
OdgovoriIzbriši