31. svibnja 2011.

Meso u umaku od pive

Igricu Ajme koliko nas je koju je osmislila monsoon. Ovog je mjeseca domaćica Ana s bloga Kašićica šećera i prstohvat soli koja je za ovomjesečnu namirnicu odabrala pivo, a moja ulaznica je recept rađen prema receptu za vratinu u umaku od piva by Vegi56 uz male dodatke.


Sastojci:

600 g svinjskog filea ili vratine
ulje za prženje
sol
papar
1 glavica luka
2 čena češnjaka
200 g domaće šalše
peršin
1 žlica vegete
300 ml pive


Priprema:

Meso posoliti i popapriti po ukusu. Popržiti ga na kratko sa obje strane da dobije lijepu boju pa izvaditi iz tave.

Na tom ulju popržiti luk i češnjak koje ste jako sitno nasjeckali ili usutnili mikserom. Kad je luk gotov, vratiti meso, preliti ga šalšom, posuti vegetom, nasjeckanim ili suhim peršinom te preliti pivom i pokriti da se dinsta dok meso omekša (20-tak minuta).


Poslužiti uz krumpir pire, rižu, blitvu ili prilog po vlastitoj želji.

Broj komentara: 7:

  1. Ufff kako ovo slasno izgleda, odličan ručak!

    OdgovoriIzbriši
  2. Tako ukusno izgleda.Ima i da se umoci.To mi svi u porodici volimo.Nemam vremena ali mi se cini da ima jako dobar recept za zeca u pivu:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Mogu misliti kako je ukusno, mirisno i sočno ovo meso! Vrijedi probati uz tjesteninu, pire... izgleda jako primamljivo.

    Lijep pozdrav Masatera:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Izgleda vrlo socno i pikantno, bas jedna fina ideja za ukusan rucak.;))

    OdgovoriIzbriši
  5. Hval ana posjeti i komentaru, recept ćemo iskušati. Pozdrav. Loredana

    OdgovoriIzbriši