Sastojci za 12 komada:
Tijesto:
100 g omekšalog maslaca
100 g šećera
1 vanilin šećer
naribana korica 1 limuna
2 jaja
180 ml kiselog vrhnja
180 g glatkog brašna
1 žlica kakaa u prahu
1/2 praška za pecivo
Punjenje:
100 g čokolade s cijelim lješnjacima
Ukrašavanje:
150 ml slatkog vrhnja
3 žličice šećera u prahu
20g otopljene čokolade za kuhanje
po želji - lješnjaci
Priprema:
U dublju zdjelu staviti omekšali maslac, šećer, vanilin šećer i dobro umutiti, dodati naribanu koricu limuna i jaja, pa još malo mutiti, zatim dodati kiselo vrhnje, ponovo mutiti te na kraju dodati brasno, kakao i prasak za pecivo. Miješati dok se dobro spoje sastojci, tijesto će biti gusto i kremasto.
Pripremiti kalup s kosaricama za cupcake, puniti svaku kosaricu do pola. Zatim u svaku staviti po dvije kockice čokolade s lješnjacima i napuniti preostalim tijestom do vrha.
Peci u predhodno zagrijanoj pečnici 25 minuta na 180 st.C. Pečenim cupcakesima ako je potrebno lagano žlicom malo spljoštiti vrhove.
Slatko vrhnje
uliti u posudu za miješanje, dodati mu šećer u prahu. Miješati električnim mikserom prvo na najmanjoj,
potom na najjačoj brzini. Pred kraj dodati otopljenu čokoladu za kuhanje i miješati sve dok krema ne postane dovoljno čvrsta.
Ukrasiti svaki cupcakes izrađenom kremom.
Odličan recept :-)
OdgovoriIzbriši