20. studenoga 2013.

Juhica okruglica i pohane palačinke


Što danas za ručak? Dugo nisam pripremala pohane punjene palačinke, iziskuju nešto više posla, ali ih moji ukućani obožavaju naročito djeca.

Kako bi si skratila vrijeme kuhanja ostatka ručka poslužit ću se Podravkinom Juhicom okruglicom. Ono što Juhicu okruglicu razlikuje od drugih jesu zelene i narančaste gris okruglice. Boju okruglicama daju povrće i prirodni začini. Ovo je vesela, lagana juha blagog povrtnog okusa, naročito pogodna za djecu koja ne vole komadiće povrća u juhi jer je korišteno povrće u prahu (celer, mrkva, luk i rajčica) koje daje izvrstan okus. Neodoljive višebojne okruglice tako su privlačne da nitko neće ni pomisliti kako se u njima nalazi povrće koje bi u većim komadima djeci bilo odbojno.


Okruglice podsjećaju na nogometne lopte ili planete, a možda će vaše dijete asocirati na nešto sasvim drugo J. Svoj okus i boju duguju celeru, luku, mrkvi i peršinovom listu. Kao i sve juhice iz Podravkinog asortimana za djecu Juhica okruglica je blagog okusa prilagođenog djeci i bez dodatnih pojačivača okusa, umjetnih bojila ili dodatnih aroma.

Način pripreme: sadržaj vrećice uspite u 1-1,1 l kipuće vode i promiješajte. Kuhajte na laganoj vatri 10 minuta u polupokrivenoj posudi. Naknadno više ne miješajte. Prije serviranja ostavite juhu neka stoji pokrivena jednu do dvije minute.

A nakon juhice preporučujem pohane punjene palačinke omiljene djeci i odraslima J!


Pohane punjene palačinke


Sastojci:

Palačinke:
2 jaja
1 žličica šećera
1 žličica soli
Par kapi ruma
250 ml hladne vode
300 ml hladnog mlijeka
200 g brašna

Punjenje:
200 g šunke (narezane)
250 g sira gaude ili sl. (u komadu)

Ostalo:
3 jaja
3 žlice brašna
150 g krušnih mrvica
Sol, papar

Priprema:

Palačinke pripremite po svom receptu, neka tijesto bude malo gušće i palačinke mrvicu deblje od uobičajenih. Od navedene smjese dobit ćete 12-14 palačinki ovisno o veličini tave.

Napuniti palačinke: na svaku staviti fetu šunke i dva komada sira. Sir može biti i u fetama kao šunka ali ovako se bolje osjeti J. Sad preklopiti početak zamatanja i bočne stranice pa zarolati palačinku zajedno s nadjevom i odložiti. Kad su sve palačinke napunjene, slijedi paniranje. Svaku roladu uvaljati prvo u brašno, pa u umućena jaja kojima je dodana sol i papar, zatim u krušne mrvice.


Pržiti u dubokom vrućem ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Prženim palačinkama ukloniti višak masnoće na papirnatom ubrusu te ih poslužiti uz prilog po želji.
Ja sam od navedenih sastojaka dobila 14 palačinki, od toga sam 10 punila, a preostale koristila za desert J. Pazite ovo je zasitno jelo, bit će dovoljno 1-2 komada po osobi.

Fine su vruće, a isto tako i hladne, pa predjelo - Juhicu okruglicu možete pripremiti i nakon pohanih palačinki, taman da se palačinke ohlade.

Nema komentara:

Objavi komentar