13. studenoga 2013.

Špageti mljacketi i slasni pužići

Sigurno sam već spomenula kako poznajem nekoliko majki čija djeca 90% jedu tjesteninu. Tjesteninu obožavaju i oni od tridesetak godina, a vjerujte i stariji. J Podravka je za najmlađe pripremila neodoljive Špagete mljackete - savršen brz obrok, idealan za pripremu kad su očevi dežurne dadilje, a mame rade u popodnevnoj smjeni.



Omiljeno jelo od špageta u umaku od rajčice, goveđeg mesa i mediteranskih začina možete pripremiti u svega 5 minuta. Mljacketi ne sadrže pojačivače okusa, dodatna umjetna bojila i umjetne arome. Vašoj će djeci dati snagu za igru i učenje u svako doba dana, bilo da ih pripremate u popodnevnim satima ili oko podneva prije odlaska u popodnevnu nastavu ili slobodne aktivnosti djeteta.

Za pripremu mljacketa sadržaj vrećice uspite u 450 ml tople vode i uz lagano miješanje pustite da zavri. Kuhajte na srednje jakoj vatri 5 minuta uz neprestano miješanje.




Uz špagete mljackete predlažem slasne pužiće s omiljenim čoko-lješnjak namazom u dvije boje, primjerice Lino lada duo. Ovi će pužići djeci biti omiljeni zalogaj, a roditeljima najbrži i najjednostavniji desertić za bilo koje doba dana, posebno za dječja druženja.

Preporučujem prvo pripremu pužića, a za vrijeme njihova pečenja pripremu tjestenine. Sveukupno je potrebno tridesetak minuta (10 za pripremu pužića, 20 za pečenje, 10 minuta za tjesteninu iskoristiti unutar vremena za pečenje).


Slasni pužići

Sastojci:
500 g lisnatog tijesta
400 g lino lade duo ili sl.

Šećer u prahu po želji


Priprema:
Razvaljati tanko komad lisnatog tijesta u pravokutnik. Premazati polovinom namaza (tamni) po cijeloj površini tijesta i zarolati ga. Dobivenu savijaču narezati na 12 feta debljine oko 2,5-3 cm pa ih slagati uspravno na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Isto ponoviti s drugim komadom lisnatog tijesta ali taj namazati s drugim okusom namaza (svijetli dio).
 


Pužiće peći dvadesetak minuta na 200°C dok ne porumene.

Po želji pečene posuti šećerom u prahu. Lisnato tijesto može se koristiti smrznuto ili svježe razvaljano.


Za vrijeme pečenja pužića pripremiti Špagete mljackete J, a više njima i drugim proizvodima za djecu pogledajte ovdje.

Nema komentara:

Objavi komentar