14. svibnja 2014.

Recept za kuglof od naranče

Ovo je recept za lagan i neobičan kuglof. Neobičan je zato što je rađen od dizanog tijesta u koje je dodan mesnati dio naranče narezan na komade. Rezultat je mekan sočan kuglof s pravim komadima voća J Vjerujem da će vam se svidjeti. Ako želite, dodajte još šećera, meni je ova količina taman dovoljna. Iskoristite dok još ima naranči u trgovinama, isprobajte recept i obavezno javite utiske J



Recept za kuglof od naranče u slici i riječi


Sastojci:

30 g svježeg kvasca
100 ml mlakog mlijeka
1 žličica šećera
---------------------
150 g brašna
100 ml mlakog mlijeka
--------------------
400 g brašna
150 g maslaca
2 žumanca
130 g šećera
Prstohvat soli
Korica 2 naranče
100 ml mlakog mlijeka
--------------------
Meso 2 naranče



Priprema:

U posudu za miksanje razmrvite kvasac, dodajte žličicu šećera i 100 ml mlakog mlijeka. Ostavite 10 minuta da kvasac naraste. Kad je kvasac nabubrio, dodajte 150 g brašna i 100 ml mlakog mlijeka pa dobro promiješajte. Dobiveno meko tijesto sad ostavite da odmara 30 minuta.

Za to vrijeme dvije naranče dobro operite, naribajte narančasti dio kore, zatim ih očistite, a meso odvojite na fete i narežite na komadiće.

U manjoj posudi pjenasto umutite 150 g omekšalog maslaca sa šećerom i žumancima, dodajte sol, naribanu koricu naranči i mlako mlijeko.

Recept u slici

U naraslo mekano tijesto dodajte polovinu (200 g) preostalog brašna, zatim smjesu od maslaca, žumanjka  i mlijeka pa na kraju ostatak brašna (200 g). Miješajte da dobijete gusto i meko tijesto. Na samom kraju u tijesto dodajte komadiće mesa naranče.

Rebrasti kalup za kuglof namastite i pobrašnite. Gotovo tijesto prebacite silikonskom špatulom u kalup, pokrijte i ostavite da odmara. Kad je tijesto naraslo, uključite pećnicu.

Kuglof pecite sat vremena u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 st.C. Pečen istresite iz kalupa i pospite šećerom u prahu.


Nema komentara:

Objavi komentar