17. veljače 2016.

Restovani krumpir

Krumpir se može pripremati na milion načina. Restovani krumpir je bolja opcija ukoliko niste u mogućnosti pripremiti pire u točno određeno vrijeme. Ima nekoliko verzija pripreme, a kod mene za pripremu treba još mast, luk, sol i papar.



Recept za restovani krumpir:




Sastojci:
1 kg krumpira
1 glavica luka
2 jušne žlice svinjske masti
sol i papar prema okusu

Priprema:

Krumpir skuhajte u slanoj vodi. Provjerite da li je kuhan tako da ga viljuškom probodete pa ukoliko viljuška lako prođe do njegove sredine znači da je kuhan.

Dok se krumpir par minuta ohladi nasjeckajte luk na tanke fetice i stavite pržiti na mast. Luk pržite dok ne požuti i omekani.



Očistite krumpir od kože pa ga odložite na tanjur. Prije stavljanja u tavu viljuškom ga izgnječite, malo posolite i stavljajte u tavu da se prži uz povremeno miješanje. Postupak ponavljajte dok ne očistite sve krumpire.



Krumpir provjerite da i je dovoljno slan, popaprite ga pa miješajte i pržite dok se na dnu tave ne pojavi tanki sloj kao korica (vidi sliku) tada je gotov.


Poslužite ga uz meso, sarmu, kupus ili bilo koje drugo jelo po vašoj želji. 


1 komentar:

  1. često ga radim uz određena jela jer se to ovdje radi i moji ga vole. Jedino ne koristim mast, iako je to baš onako originalno, ali eto, mi je ne volimo.

    OdgovoriIzbriši