31. prosinca 2016.

Vijenac s nutellom

Kraj ove 2016.godine zaokružit ću receptom za vijenac s nutellom. Možete odabrati nadjev po želji ali s nutellom ili čokoladom definitivno ne možete pogriješiti jer ju vole gotovo svi, a naročito djeca.

Budite mi zdravi, sretni i veseli, dočekajte Novu s osmijehom ma gdje i s kim bili.
Čitamo se iduće godine :)

Recept za vijenac s nutellom


Sastojci:

550 g brašna
80 g šećera
20 g svježeg di-go kvasca
110 ml mlakog mlijeka
100 ml kiselog vrhnja
50 g omekšalog maslaca
2 jaja
1/2 žličice soli
2 žlice ulja

ostalo:
250 g nutelle za punjenje
20 ml mlijeka za premazivanje


Priprema:

U zdjelu za miješanje stavite brašno. Kiselo vrhnje umiješajte u toplo mlijeko. U brašnu napravite udubljenje u koje razmrvite kvasac, dodate mu žličicu šećera i pola količine mlijeka s vrhnjem pa malo promiješajte. Kad se kvasac aktivirao dodajte preostali šećer, jaja, sol, omekšali maslac pa mijesite tijesto uz dodavanje preostalog mlijeka i vrhnja. Na samom kraju dodajte ulje. Gotovo tijesto oblikujte u kuglu, pokrijte i ostavite da odmara i udvostruči volumen.


Kad je tijesto naraslo, razvaljajte ga na veličinu oko 55cm x 40 cm i premažite nutellom koju ste malo zagrijali da se lakše razmazuje. Namazano tijesto zarolajte u roladu (dužu stranicu). Roladu prerežite po sredini tako da tijesto na samom početku rolade bude spojeno a preostali dio razrezan do samog kraja. Odvojite krajeve, presjek okrenite prema gore i međusobnim preklapanjem tijesta napravite pletenicu. Pletenicu oblikujte u krug i prebacite na pleh obložen papirom za pečenje.


Uključite pećnicu da se zagrije na 180°C. Kad je pećnica ugrijana, vijenac premažite mlijekom pa stavite peći 25-30 minuta na 180°C.

Nema komentara:

Objavi komentar