Sastojci:
500 g brašna
1 suhi di-go kvasac
100 ml kiselog vrhnja
250 ml tople vode
1 žličica soli
1 žličica šećera
2 žlice ulja
Priprema:
U posudu stavite brašno, u sredinu istresite suhi kvasac, dodajte šećer i pola količine tople vode, promiješajte s malo okolnog brašna, zatim ostavite nekoliko minuta da se kvasac zapjeni.
Kad se kavasac aktivirao dodajte preostalu vodu, kiselo vrhnje i sol pa zamijesite glatko tijesto. Na samom kraju dodajte ulje. Pokrijte tijesto i ostavite tridesetak minuta da udvostruči volumen.
Kad je pećnica ugrijana, kruh premažite mlijekom ili hladnom vodom i stavite peći 30-35 minuta na 200°C.
Pečen kruh poprskajte vodom, pokrijte kuhinjskom krpom i dekicom desetak minuta i onda možete uživati u toplom kruhiću :)
Nema komentara:
Objavi komentar