Prošli smo vikend uživali u ovom neobičnom kolaču - torti s marelicama. Vrlo se jednostavno priprema, sigurno će vam se svidjeti naročito ako volite voćne kolače.
Sastojci:
1 žličica suhog di-go kvasca
50 ml toplog mlijeka
1/2 žličice šećera
1/2 žličice brašna
100 g omekšalog maslaca
120 g šećera
1 vanilin šećer
3 jaja L
250 g brašna
1/2 žličice soli
1 limun - naribana korica
1 žličica soka od limuna
Kompot od marelica (ili bresaka)
šaku mljevenih badema
malo listića badema
Priprema:
Marelice izvadite iz limenke i stavite da se cijede.
U manju zdjelu razmutite kvasac, pola žličice šećera i brašna u mlijeku i ostavite da se zapjeni.
U posudi za miješanje razmutite omekšali maslac s obje vrste šećera, sol, koricu i sok limuna. U glatku smjesu umiješajte jedno po jedno jaje.
Aktiviran kvasac pomiješajte s brašnom pa ga dodajte u smjesu od maslaca i jaja.
Tijesto ulijte i rasporedite ravnomjerno u okruglom kalupu za torte promjera 26 cm pa uključite pećnicu na 200°C.
Po tijestu rasporedite mljevene bademe, marelice i listiće badema.
Kad je pećnica ugrijana tortu stavite peći 35-40 minuta na 200°C.
Pečeni kolač - tortu posipajte šećerom u prahu.
Nema komentara:
Objavi komentar