Sigurno i vi ponekad pripremite desert zavisno o namirnicama koje već imate kući, tako sam ja za večeru odlučila napraviti štrudlice sa sirom. Osim sa sirom možete ih raditi s vama omiljenim nadjevom: orasima, lješnjacima, makom... Ukoliko štrudlice nosite u goste ili pripremate za druženje obavezno udvostručite sastojke i napravite 6 štrudlica različitih nadjeva.
Sastojci:
Tijesto:
500 g brašna
20 g svježeg di-go kvasca
3 žlice šećera
1 žličica soli
1 srednje jaje
1 žumanjak
125 g maslaca
200 ml mlijeka
1 vanilin šećer
korica limuna
2 žlice ulja
Nadjev od sira:
500 g svježeg sira
1 vanilin šećer
4 žlice šećera
1 jaje
1 žutanjak
50 g grožđica
+ žumanjak za premazivanje
Priprema:
Od navedenih sastojaka umijesite glatko tijesto, pokrijte ga i ostavite da odmara četrdesetak minuta dok poveća volumen.
Pripremite nadjev: viljuškom pomiješajte svježi sir, dodajte šećer, vanilin šećer, grožđice te jaje i žumanjak - sve dobro pomiješajte.
Naraslo tijesto lagano premijesite, zatim podijelite na 3 jednaka dijela.
Svaki dio razvaljajte na veličinu cca 35 x 20 cm, nadjenite trećinom nadjeva pa zarolajte u štrudlicu. Odložite u kalup za pečenje veličine 35x25 cm.
Uključite pećnicu na 200°C, a štrudlice pokrijte kuhinjskom krpom dok se pećnica ugrije.
Kad je pećnica ugrijana premažite štrudlice razmućenim žumanjkom i pecite 25 minuta na 200°C.
Štrudlice su rađene prema receptu s bloga Mistic Cakes.
Nema komentara:
Objavi komentar