Recept
Sastojci:
1 luk srednje veličine
malo ulja
300 g purećeg filea
sol
papar
žličica vegete
200 ml vrhnja za kuhanje
100 ml mlijeka
200 g sira gaude - naribati
1 žličica peršina
400 g tjestenine (kod nas pužići)
Priprema:
Luk nasjeckajte pa dinstajte na malo ulja dok dok ne napola uvene, podlijevajte s malo vode da ostane gusti umak. Dodajte pureći file koji ste narezali na trakice i sve zajedno dinstajte dok meso ne bude gotovo.
U međuvremenu stavite kuhati vodu, kad provrije stavite kuhati tjesteninu i malo posolite.
Kad je puretina gotova, dodajte sol, papar i vegetu, dinstajte još 2-3 minute. Izvadite dvije trećine puretine na tanjur (one veće komade da lakše miješate umak), a u preostalu dodajte vrhnje i mlijeko, neka kuha dok provrije pa dodajte naribanu gaudu. Miješajte dok se gauda počne topiti, miješajte još minuticu pa dodajte peršin i puretinu koju ste bili izvadili na tanjur. Ugasite vatru.
Na tanjure rasporedite kuhanu tjesteninu i prelijte pripremljenim umakom i puretinom.
Dobar tek 😍
Nema komentara:
Objavi komentar