Sastojci:
500 g brašna
2 jaja
150 ml toplog mlijeka
1 vrečica suhog di-go kvasca
2 žlice svinjske masti
2 žlice šećera
korica 1 limuna
malo soli
1 žumanjak + žlica vode za premaz
Priprema:
Od navedenih sastojaka umijesite dizano tijesto. Oblikujte ga u kuglu pa ostavite da se kvasi oko sat vremena.
Kad je tijesto povećalo volumen, lagano ga premijesite, podijelite na četiri dijela. svaki dio razvaljajte tanko u krug koji režite na 6 djjelova - trokuta. Svaki trokut nadjenite s marmeladom, zarolajte u kiflicu pa odložite na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Isto ponovite s preostala tri dijela tijesta.
Recept u slici |
Gotove kiflice pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da odmaraju dok se pećnica ugrije na 180°C.
Kad je pećnica ugrijana, kiflice premažite žumanjkom razmućenim sa žlicom vode.
Kiflice pecite 20-25 minuta na 180°C.
Jako primammljivo izgledaju!
OdgovoriIzbriši