Čim sam ih ugledala poželjela sam isprobati Minjine kifle s krem sirom i kobasicom. Rezultatom sam oduševljena, kifle su bile mekane i idući dan.
Sastojci za 12 komada:
Tijesto:
350 g brašna
1 žličica suhog di-go kvasca
1/2 žličice šećera
1/2 žličice soli
1 jaje
75 g krem sira
125 ml mlijeka
60 ml ulja
Ostalo:
30 g maslaca
1 jaje za premaz
Priprema:
Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto, pokrijte ga i ostavite da poveća volumen.
Naraslo tijesto kratko premijesite i razvaljajte tanko u oblik kruga. Površinu razvaljanog tijesta premažite maslacom. Odrežite tijesto na nekoliko mjesta (vidi sliku) zatim suprotne krajeve preklopite prema sredini. Ostavite tijesto sad da odmori nekoliko minuta zatim ga ponovo razvaljajte u oblik širokog kruga.
Razvaljano tijesto premažite krem sirom i razrežite na 12 dijelova - trokuta. Svaki trokut nadjenite kobasicom ili kulenom i zarolajte u kiflu. Gotove kifle slažite u tepsiju obloženu papirom za pečenje, pokrijte ih kuhinjskom krpom i ostavite da narastu, a za to vrijeme uključite pećnicu da se ugrije na 200°C.
Kad je pećnica ugrijana, kifle premažite žumanjkom razmućenim sa žličicom vode. Na vrh svake kifle stavite mali listić maslaca ili margarina.
Kad je pećnica ugrijana stavite peći kifle, pecite ih oko 15-20 minuta na 200°C.
Original recept i video možete pogledati o v d j e.
Super kombinacija i jako lepo izgledaju
OdgovoriIzbriši