Sastojci:
Tijesto:
400 g brašna
1 suhi di-go kvasac
1/2 žličice šećera
1 žličica soli
1 jaje
50 g omekšalog maslaca
200 ml toplog mlijeka
3 žlice maslinovog ulja
Ostalo:
5 većih hrenovki
1 žumanjak + 2 žlice vode za premazivanje
sezam - po želji
Priprema:
Od navedenih sastojaka umijesite glatko tijesto. Oblikujte ga u kuglu, pokrijte i ostavite pola sata da odmori i poveća volumen.
Kad je tijesto naraslo, lagano ga premijesite i podijelite na 5 jednakih dijelova. Svaki dio razvaljajte na dužinu hrenovke, premažite tijesto vodom, stavite hrenovku i zarolajte. Tako dobivenu roladu prerežite na 6 jednakih feta i slažite u tepsiju koju ste namastili ili obložili papirom za pečenje. Isto ponovite s preostala 4 dijela tijesta.
Recept u slici |
Gotove oči pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da odmaraju dok se pećnica ugrije na 200°C. Kad je pećnica ugrijana, premažite ih žumankom razmućenim s vodom i stavite ih peći 20 minuta na 200°C.
Nema komentara:
Objavi komentar