16. srpnja 2017.

Kruh kalup

Naravno da nisam pekla kruh po vručini, ali ovaj vikend je malo pala temperatura pa sam iskoristila priliku da malo upalim pećnicu :)



Sastojci za dva kruha: 
1 kg brašna
40 g svježeg di-go kvasca
200 ml kiselog vrhnja
430 ml mlake vode
2 žličice soli
2 žličice šećera
5 žlica ulja


Priprema:

Od navedenih sastojaka zamijesite dizano tijesto. Oblikujte ga u kuglu, pokrijte i ostavite u toploj prostoriji da poveća volumen.

Pripremite dva uska duguljasta kalupa, namastite ih ili obložite papirom za pečenje.
Kad je tijesto naraslo, lagano ga premijesite i podijelite na dva dijela. Svaki dio razvaljajte u pravokutnik, zatim ga zarolajte i prebacite u kalup za pečenje.


Gotov kruh u kalupima ostavite pokrivenog da odmara, a za to vrijeme uključite pećnicu na 200°C. Kad je pećnica ugrijana, kruh premažite vodom i stavite peći. Pecite ga 40 minuta na 200°C. Pečenog poprskajte vodom, pokrijte krpom i dekicom desetak minuta prije rezanja jer će tako kora omekšati.

Nema komentara:

Objavi komentar