24. lipnja 2010.

Samo jedna torta s jagodama :))

Napravljena na zahtjev sina kako bi jagode duže vrijeme bile u hladnjaku :))



Sastojci:

Tijesto:
6 jaja
20 dag šecera
3 žlice ulja
4 žlice vode
20 dag brašna
1 pecivo
2 vrhom pune žlice nutelle ili nekog drugog čoko-lješnjak namaza
par zrna soli

Nadjev:
75 dag jagoda
7 dl slatkog vrhnja
10 dag šecera u prahu
1 šlagfix
Za ukrašavanje:
5 dag cokolade
3 dag margarina
1 žlica mlijeka
par kapi ulja
1,5 dl hladnog mlijeka



Priprema

Biskvit
Bjelanjke, par zrna soli i pola kolicine šecera umutiti u cvrsti snijeg.
Žutanjke i pola kolicine šecera pjenasto umutiti, dodati vodu i ulje, žlicu po žlicu. Zatim dodavati brašno izmiješano sa pecilnim praškom pa nutellu. Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.

Kalup (27-28 cm) nauljiti i staviti peci tijesto na 180 st.C oko 35 min.

Ohladen biskvit prerezati jednom da bi dobili dvije kore.



Filanje
Slatko vrhnje miksati dugo srednjom brzinom uz dodatak šecera u prahu, a po potrebi i
šlagfixa dok ne bude dovoljno cvrsto.

Biskvitne kore navlažiti hladnim mlijekom sa unutarnjih strana i po vrhu torte.
Na prvu koru staviti tanji sloj tucenog slatkog vrhnja, na njega nataknuti uspravno ocišcene jagode. Ako je koja jagoda veca odrezati joj vrh kako bi imale približno podjednaku visinu.

Na složene jagode staviti šlag, dobro ga potisnuti u udubljenja, pokriti drugim biskvitom i njega takoder dobro potisnuti kako bi se svi otvori popunili.



Preostalim dijelom tucenog slatkog vrhnja premazati tortu i ukrasiti cokoladnom glazurom uz pomoc vrecice kojoj je potrebno odrezati vrh i špricati ili po želji ukrasiti dodatnim jagodama umocenima u cokoladnu glazuru.



Rezati toplim oštrim nožem na 12 feta i uživati.



I would like to thank the Administrators of Foodierama for advertising me on their site. I' m happy to include my blog on your website and I' m inviting my visitors and other bloggers to check it!

Broj komentara: 11:

  1. Oh, oh, oh gospodjo Masatera ovo je predivno. Nemam rijeci. Takodjer cestitam na Vasem uspjehu Vi stvarno zasluzujete da neko prepozna Vas talent.

    ~iz Bosne

    OdgovoriIzbriši
  2. Ej čestitam a torta je stvarno jedna jedina:)))

    OdgovoriIzbriši
  3. Mnogo krasiva e ova torta! Celuvki :)

    OdgovoriIzbriši
  4. What a beautiful cake! The filling is very delicious!

    OdgovoriIzbriši
  5. Koja torta, prava profi. Zar samo 12 komada? ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. Može i 16 komada ali više nebi preporučila zbog jagoda ;) i rezanja..

    OdgovoriIzbriši
  7. Torta je predobra i prekrasna !! Bravo za recept, izradu, dekoraciju,slike, ..., za sve !!

    OdgovoriIzbriši
  8. Pravila sam ovu tortu prije dva mjeseca, odlicna je. Sve pohvale!!

    OdgovoriIzbriši