Jedna je cak i previše za jednu osobu :)
Ako želite pizzu za jutarnju marendu ili klincima dati u školu puno je zgodnije napraviti ju preklopljenu.
Sastojci:
Tijesto za dvije velike pizzete
30 dag brašna
prstohvat soli
1/4 kvasca
pola male žlicice šecera
mlake vode
1 žlicica maslinovog ulja
Nadjev za dvije velike pizzete
6 žlica pasirane rajcice
7 dag šunke za pizzu
2-3 trokutica zdenka sira za mazanje (formadina)
5 dag gaude
2 velike žlice kiselog vrhnja (2,8 mm)
origano
Priprema:
Od navedenih sastojaka umijesiti dizano tijesto te ostaviti da se diže dvadesetak minuta.
Podijeliti na dva dijela pa svaki razvaljati u krug promjera cca 25 cm.
Nadjenuti pasiranom rajcicom, šunkom, zdenka sirom istrganim na komadice, naribanom gaudom, kiselim vrhnjem i origanom.
Preklopiti da se dobije polukrug, rubom donjeg dijela tijesta preklopiti rub gornjeg dijela tijesta, dobro utisnuti da se prilikom pečenja ne otvori.
Napraviti 4-5 rupica nožem tek toliko da pecenjem može nešto pare izaci vani.
Obje pizzete staviti na veliku tepsiju od pecnice i peci u predhodno zagrijanoj pecnici na 200 st.C 20 minuta dok ne dobije lijepu boju.
meni su super ove preklopljene pizze, no moji više vole obićne pa ih rijetko radim
OdgovoriIzbrišiNeka su velike ali odlično izgledaju ! Tijesto je super kao i punjenje, jako dobro !!
OdgovoriIzbrišisuper izgledaju, volim pizze na sve moguće načine, ovako preklopljeno čini mi se isto super...
OdgovoriIzbrišiveć se osjeti miris kako lijepo izgleda ovako preko kompa...joooj inače obožavam pizze na 100 načina pa i ovako preklopljene....
OdgovoriIzbriši