15. studenoga 2009.

Milch schnitte

Mislim da sva djeca vole kinder milch schnitte, ma volim ih i ja :)
Upravo zato mi se svidjela ideja sandre5 i njen recept koji sam isprobala, uz samo malu izmjenu i eto rezultata :)



Izrada je vrlo jednostavna, peče se jedan veći biskvit i filuje sa kremom od slatkog vrhnja. Prvo sam pomislila kako i nije nešto posebno ali iduće jutro kad sam ga krenula rezat planuo je cijeli, 32 ploškice !!



Sastojci

Biskvit
5 bjelanjka
prstohvat soli
1 jušna žlica kristal šećera
5 žumanjka
4 jušne zlice smedjeg secera
1 vanilin secer
5 zlica brasna
pola praska za pecivo
2 jušne žlice kakaa
2 jušne žlice tekućeg meda

Krema
250 ml vrhnja za slag
1 slagfix ili želatina
2 velike zlice tekuceg meda
1 vanilin secer



Priprema:

Bjelanjke istuci u snijeg uz dodatak soli i lagano dodavanje žlice kristal šećera. Zutanjke umutiti s žutim secerom, mutiti dugo dok se šećer ne otopi i nastane kremasta smjesa, dodati brasno - žlicu po žlicu te pecilni prašak. Ukoliko je potrebno dodati u dva navrata po žlicu snijega od bjelanjaka, zatim dodati kakao, miksati da se dobije glatka smjesa te na kraju ubaciti i dvije velike žlice tekućeg meda. Kad je smjesa glatka i kremasta lagano umiješati i preostali snijeg od bjelanjka.

Biskvit staviti peći na pleh iz pećnice obložen papirom za pečenje. Ravnomjerno razmazati i peci na 180 st.C desetak minuta. Ostaviti da se ohladi te prerezati na pola da se dobiju dvije duže trake.

Vrhnje uz dodatak slagfixa istuci u cvrsti slag, dodati vanilin šećer i med.



Kremom premazati biskvit i poklopiti drugim tako da strana sa mjehurićima bude na kremi. Staviti u hladnjak na 2-3 sata. Rezati ploške po želji.
Ja sam rezala 8 x 4 komada.

Broj komentara: 14:

  1. imam cast ostavit prvi komentar :)
    Totalno mi se sviđa sta si u sandrin recept dodala male promjene koje ga cine pravim...taj med u biskvitu-mislim da je kljucna stvar kolaca, jer je kinder original izuzetno medast. nadam se da ce moj rezultat vec sutra biti objelodanjen na cooliki, vec kasnim a nestrpljiva sam. danas sam ga kupila u ducanu da se podsjetim okusa i pojela ga i prije nego sam stigla do blagajne. Inace nisam veliki ljubitelj ali zanima me sta se sve, od tih kupovnih sladilica, moze napravit i doma...i naravno, ovo djeca obozavaju :)
    kiss i cestitam na super slijama koje su me požurile da ga napravim.

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlično izgledaju!
    A i recept dobro zvuči!
    Samo da mi je još zagristi....:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Prekrasne su! Nije mi ni čudo što je tako planuo!

    OdgovoriIzbriši
  4. Just perfect dear! So sweet and tasty! Kiss

    OdgovoriIzbriši
  5. Jako mi se sviđa recept, a tvoj izgleda prekrasno. Lijepe su ti i fotke.:)
    Sviđa mi se i što se za razliku od nekih drugih recepata ne peku dvije odvojene kore i što je krema maksimalno pojednostavljena. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. meni su milch schnitte finije od kinder pinguia i jako mi se sviđa recept! jednom ću probati napraviti za nećakinje :)

    OdgovoriIzbriši
  7. izgledaju divno, fil originalan zgog dodatka meda, samo mi reci da li su kore možda suve? Ja bih njih malo nakvasila mlekom pa da kolač bude vlažniji.

    OdgovoriIzbriši
  8. Meni je izgledalo da će kore bit suhe pa sam zato dodala med, mislim da bi za sličniji okus originalu trebalo ovaj recept još doraditi. Moje su kore bile mekane a može ih se i nakvasiti, dapače bit će još sočnije ;)

    OdgovoriIzbriši
  9. Čini se lagano i ukusno.
    Sviđa mi se što ima meda.
    Ako nemaš protiv kopirati ću recept pa probati.
    Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  10. Je jako je jednostavan kolač.
    Nemam ništa protiv kopiranja teksta uz dodatak linka na moj post kako bi se vidio i izvor odakle sam ja uzela recept.
    Veseli me što ću vidjeti sliku kako je i tebi ispao :) LP

    OdgovoriIzbriši