Sastojci:
Krema:
500
ml slatkog vrhnja
1
kutija Dr.Oetker kreme za torte sa slatkim vrhnjem, jagoda
Priprema:
Tijesto:
Uključiti
pećnicu da se ugrije na 220
st .C.
Svaki
komad odmrznutog lisnatog tijesta razvaljati na veličinu oko 40 x 30 cm . Svaki pravokutnik sad
odrezati na 12-15 traka širine 2-2,5
cm , dužine 30
cm .
Trake
omotati oko tuljka ili kalupa za šaumrole. Gornji dio premazati razmućenim
jajem ili samo bjelanjkom. Peći u limu poprskanom vodom ili pokrivenom papirom
za pečenje petnaestak minuta na 220
st .C dok dobiju lijepu boju. Pečene još vruče skidati s
kalupa.
Krema:
Slatko
vrhnje uliti u posudu za miješanje. Miješati električnim mikserom prvo na
najmanjoj, potom na najjačoj brzini. Pred kraj dodati sadržaj kutije kreme za
torte i miješati sve dok krema ne postane dovoljno čvrsta ali još uvijek
kremasta.
Gotovom
kremom puniti pečene role te posuti šećerom u prahu.
Umjesto
duboko zamrznutog lisnatog tijesta može se koristiti već razvaljano te tako
izbjeći vrijeme čekanja da odmrzne. Kremu po želji možete zamijeniti onom okusa
vanilije.
Pogledajte više o kremama za torte sa slatkim
vrhnjem i drugim dodacima za kolače ovdje.
Nema komentara:
Objavi komentar