28. lipnja 2013.

Coffee date


Stiže vikend, a mene uhvatila želja za laganom torticom okusa tiramisu, kave ili cappuccina. Djeca su već dovoljno odrasla za ovakvu kombinaciju pa će nam se ovakvi okusi svima svidjeti, zato krenimo nešto „iskemijati“.

Nedavno sam isprobala Dr.Oetker kremu za torte sa slatkim vrhnjem okusa vanilije koja mi se jako svidjela jer sadrži pravu vaniliju pa sam se odlučila kombinirati je s biskvitom uz dodatak cappuccina i/ili kave. Već prilikom pripreme biskvita vidjela sam da će tijesto narasti jednolično jer je smjesa bila zamamno gusta i mirišljava J




Sastojci:
 

Tijesto:
5 jaja
140 g šećera
1 vanilin šećer
4 žlice kuhane kave
1 žlica ruma
120 g brašna
40 g praška za cappuccino okusa čokolade
½ praška za pecivo
 

Preljev:
150  ml kuhane kave
50 ml mlijeka
1 žlica šećera
2 žlice ruma
 

Krema:
500 ml slatkog vrhnja
1 kutija  Dr.Oetker kreme za torte sa slatkim vrhnjem, vanilija




Priprema:
 
Tijesto:

Uključiti pećnicu da se ugrije na 180 st.C.

Žutanjke i pola količine šećera pjenasto umutiti, dodati vanilin šećer, kavu žlicu po žlicu pa rum. Zatim dodavati brašno izmiješano s praškom za pecivo i praškom za cappuccino. Na kraju lagano dodati snijeg od bjelanjaka umućen s preostalim šećerom tako da smjesa ostane gusta i kremasta.

Tijesto staviti peći u kalup promjera 24 cm, 35 minuta na 180 st.C. Pečeno tijesto nakon desetak minuta izvaditi iz kalupa i ohladiti.

Ohlađeno prerezati da bi dobili dvije kore.
 

Krema:

 
Dok se biskvit ohladi pripremiti kremu:

Slatko vrhnje uliti u posudu za miješanje. Miješati električnim mikserom prvo na najmanjoj, potom na najjačoj brzini. Pred kraj dodati sadržaj kutije kreme za torte i miješati sve dok krema ne postane dovoljno čvrsta ali još uvijek kremasta.


 

Slaganje:
Prvu koru biskvita staviti na pladanj pa bogato natopiti sa 100 ml preljeva, zatim premazati polovinom kreme. Na to staviti drugu koru biskvita, natopiti ju s preostalih 100 ml preljeva, premazati ostatkom kreme i ukrasiti po želji.
 
Pogledajte više o kremama za torte sa slatkim vrhnjem i drugim dodacima za kolače ovdje.

1 komentar:

  1. Nisam do sad koristila ove kremove. Sad vidim da je greska :) . Moracu da probam.

    OdgovoriIzbriši