Sastojci:
Tijesto:
4 jaja
1 vanilin šećer
2 žlice mlijeka
½ žličice praška za pecivo
½ žličice naribane kore limuna
Krema:
500 ml slatkog vrhnja
1 kutija Dr.Oetker kreme za torte sa slatkim vrhnjem, jagoda
Priprema:
Tijesto:
Uključiti pećnicu da se ugrije na 180 st .C.
Od navedenih sastojaka pripremiti biskvitno tijesto:
Odvojiti bjelanjke od žutanjaka. U bjelanjke dodati par zrna soli, miksati, postepeno dodavati jednu-dvije žlice šećera te miksati srednjom brzinom miksera dok snijeg ne postane čvrst.
Posebno miksati žumanjke s preostalim šećerom i vanilin šećerom. Kad je smjesa gusta i pjenasta dodati mlijeko i naribanu koricu limuna. Brašno pomiješati s praškom za pecivo, pa dodavati po žlicu u smjesu žutanjaka naizmjenično sa snijegom od bjelanjaka. Na kraju lagano umiješati preostali snijeg od bjelanjaka tako da smjesa ostane i dalje gusta.
Tijesto izliti u tepsiju veličine cca 32 x 35 cm obloženu papirom za pečenje pa staviti peći u zgrijanu pećnicu 20 minuta na 180 st .C.
Pečeni biskvit skupa s papirom staviti na vlažnu krpu pa sve zajedno zarolati i pustiti da se ohladi.
Krema:
Dok se biskvit ohladi pripremiti kremu:
Slatko vrhnje uliti u posudu za miješanje. Miješati električnim mikserom prvo na najmanjoj, potom na najjačoj brzini. Pred kraj dodati sadržaj kutije kreme za torte i miješati sve dok krema ne postane dovoljno čvrsta.
Ohlađeni biskvit odmotati, maknuti krpu i odvojiti papir te namazati s 2/3 kreme. Po želji dodati 200 g nasjeckanih jagoda, zarolati te staviti na pladanj. Roladu izvana premazati preostalom kremom ili ukrasiti po želji.
Pogledajte više o kremama za torte sa slatkim vrhnjem i drugim dodacima za kolače ovdje.
Nema komentara:
Objavi komentar