Recept za njoke na žlicu s domaćom kobasicom
Sastojci:
Umak:
200 g domaće istarske kobasice
30 ml ulja
Njoki na žlicu:
400 g brašna
1 jaje
sol
mlake vode (250-300ml)
3 žlice ulja
Priprema:
Staviti kuhati vodu za njoke, posoliti ju i dodati malo ulja.
U zdjelu s ovalnim dnom pomiješati brašno, sol i jaje s toliko vode (vodu dodajte iz lonca gdje se grije za skuhati njoke) da dobijete mekano tijesto. Na kraju dodajte ulje i miješajte dok ne postane glatko i odvaja se od stjenki zdjele.
Dok zakuha voda narežite kobasicu na vrlo tanke fetice. Pripremite tavu i ulje.
Kad je zakuhala voda žlicom vadite tijesto jednake veličine i stavljajte odmah u kipuću vodu. Žlicu povremeno uronite u vodu tako da se tijesto za nju što manje zalijepi. Kad ste potrošili tijesto, ostavite da njoki kuhaju još 10 minuta - ovisno o njihovoj debljini najbolje da probate ako su kuhani.
Na tavi ugrijte ulje, ubacite narezanu kobasicu povremeno protresite i pustite da minuticu provrije.
Kuhane njoke procijedite, ubacite u tavu i promiješajte s pripremljenim kobasicama.
Dobar tek ;)
Baš super sve izgleda, nemamo istarskih domaćih kobasica ali zamenićemo
OdgovoriIzbrišiHvala :)
Izbrišiznaš da je to jedno od dražih jela koje mi je moja nona radila, i uvijek si mislim kako ću stavit recept na blog jer mi je posebno drag. i koliko vidim prilično se razlikuje od ovog tvog
OdgovoriIzbrišiImam i onaj gdje su isto njoki na žlicu ali sa gulašom od kobasice i uglavnom svake godine odradim bar dva - tri puta jedan takav ručak, ali ovako još nisam do sad. Voljela bi da upišeš pa da isprobamo i tu treću varijantu ;)
IzbrišiOvo je savršeno, a njoke bilježim. Baš imam finu domaću kobasicu, pa mislim da će ovo biti ludo dobar ručak!
OdgovoriIzbriši