Recept za jogurt štanglice
Sastojci:
500 g brašna
70 g šećera
1 suhi di-go kvasac
50 ml mlakog mlijeka
200 ml ugrijanog jogurta
100 g maslaca
1 žličica soli
mlijeko za premazivanje
Priprema:
U šalici razmutite suhi di-go kvasac u 50 ml mlakog mlijeka, dodajte žličicu brašna i šećera, promiješajte pa ostavite da se kvasac aktivira.
U zdjelu za miješanje savite brašno, preostali šećer i sol pa zamijesite s malo ugrijanim jogurtom (ugrijte ga u mikrovalnoj ili ga jednostavno ostavite izvan hladnjaka bar sat vremena), dodajte aktiviranu mješavinu kvasca i na samom kraju u tijesto umiješajte omekšali maslac. Mijesite da nastane glatka smjesa, tijesto bacite nekoliko puta na radnu površinu pa oblikujte kuglu, pokrijte i ostavite da odmara dok ne udvostruči volumen.
Naraslo tijesto lagano premijesite te podijelite na 12 kuglica. Kuglice razvucite u nepravilne duguljaste oblike pa oblikujte štangice na način kao što to radite za oblikovanje štruce kruha.
Oblikovane štangice slažite na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Ostavite ih bar 20-30 minuta da malo narastu, a za to vrijeme ugrijte pećnicu na 200°C.
Kad je pećnica ugrijana štangice premažite mlijekom te po želji pospite sezamom i stavite peći oko 20-25 minuta na 200°C.
Nema komentara:
Objavi komentar