Sastojci:
500 g brašna
1 suhi di-go kvasac
220 ml tople vode
100 ml ulja
1 žličica soli
1 žličica šećera
1 jaje
+
hrenovke
1 žumanjak
3 žlice vode
Priprema:
U zdjelu stavite brašno pa u njemu napravite malo udubljenje u koje zatim istresite suhi di-go kvasac, dodajte mu šećer i prelijte s pola količine mlake vode, promiješajte i ostavite da se kvasac aktivira.
Kad je kvasac narastao pomiješajte s okolnim brašnom, dodajte sol, jaje i ostatak vode, zatim dodajte ulje i zamijesite glatko tijesto, oblikujte ga u kuglu pa ostavite pokrivenog da odmara i udvostruči volumen.
Naraslo tijesto premijesite pa razvaljajte u pravokutnik veličine cca 35 x 40 cm. Režite male pravokutnike veličine 6x6 cm. Svaki pravokutnik razrežite po sredini tri puta vodoravno, zatim na njih stavite komad hrenovke, zamotajte i krajeve spojite. Svaki fenjerić odložite na tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Gotove fenjeriće pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da odmore dok se pećnica ugrije na 200°C. Kad je pećnica ugrijana fenjeriće premažite mješavinom žumanjka i vode pa stavite peći. Pecite ih dok dobiju lijepu boju.. oko 15-20 minuta na 200°C.
Mi ovo zovemo Pig in a blanket ( svinja u ćebetu). Deca ih obožavaju, a ni odrasli nisu imuni
OdgovoriIzbrišiLp da li se moraju hrenovke prije malo skuhati?
OdgovoriIzbrišiNe treba ih kuhati ne.
Izbriši