Sastojci:
Tijesto:
600 g brašna
1 svježi di-go kvasac
100 ml mlakog mlijeka
75 g šećera
2 žumanjka
200 ml kiselog vrhnja
100 g omekšalog maslaca
1/2 žličice soli
2 žlice ulja
korica limuna
Nadjev:
2 bjelanjka
150 g smeđeg šećera
2 žlice ruma
200 g mljevenih lješnjaka
Premaz:
1 žlica marmelade
2 žlice vode
Priprema:
U zdjelu za miješanje stavite brašno, u sredini napravite udubljenje i tu razmrvite kvasac, dodajte žličicu šećera, zatim mlako mlijeko, razmutite kvasac i ostavite desetak minuta da se kvasac zapjeni i naraste.
Kad je kvasac aktiviran, dodajte preostale sastojke i umijesite glatko tijesto. Oblikujte kuglu, pokrijte kuhinjskom krpom pa ostavite na toplom mjestu da udvostruči volumen.
Recept u slici |
Pripremite nadjev: miksajte bjelanjke u snijeg, dodajte šećer, lješnjake i rum.
Dignuto tijesto lagano premijesite pa razvaljajte pravokutnik veličine cca 30 x 40 cm. premažite ga nadjevom i zarolajte. Roladu sad režite zupčastim nožem na fete debljine jednog centimetra i odlažite na tepsije obložene papirom za pečenje. Pokrijte i ostavite da odmaraju dok se pećnica ugrije na 180°C.
Lješnjak rolnice pecite 25 minuta na 180°C u prethodno zagrijanoj pećnici. Pečene rolnice još tople premažite vrlo tankim slojem mješavinom marmelade i vode da dobiju sjaj :)
Nema komentara:
Objavi komentar