19. ožujka 2017.

Brze kiflice s pudingom

Uglavnom uvijek radim kiflice s marmeladom za mene i s nutellom za ostale ukućane. Ovog puta sam odlučila isprobati punjenje s pudingom, koristila sam puding od vanilije ali vi možete uzeti onaj okusa čokolade, jagode odnosno onaj koji se vama najviše sviđa :)


Sastojci:

600 g glatkog brašna
1 žličica soli
1 vrečica di-go kvasca za kolače
1 prašak za pecivo
2 jušne žlice šećera
1 vanilin šećer
200 ml kiselog vrhnja ili jogurta
100 g omekšalog maslaca
200 ml toplog mlijeka
korica limuna

Punjenje:
1 prašak za puding
4 žličice šećera
350 ml mlijeka


Priprema:

Skuhajte puding, pokrijte ga prozirnom folijom da se ne napravi korica i ostavite ga sa strane dok pripremite tijesto.

U šalicu stavite pola količine mlakog mlijeka, u njega istresite vrećicu di-go suhog kvasca za kolače, dodajte žličicu šećera i brašna te dobro promiješajte i ostavite da se kvasac aktivira.

U zdjelu za miješanje, stavite brašno, u njega umiješajte prašak za pecivo koji obavezno prosijte, zatim dodajte sol, preostali šećer, vanilin šećer, koricu limuna, vrhnje i maslac i promiješajte ručno ili mikserom - nastavkom za miješanje tijesta. Kad se kvasac zapjenio dodajte ga u smjesu te mijesite dalje uz dodavanje preostalog mlakog mlijeka.

Recept u slici
Gotovo tijesto oblikujte u kuglu pa kao tortu prerežite na 8 jednakih dijelova, zatim svaki dio još na pola tako da dobijete 16 komada tijesta. Svaki komad oblikujte u kuglicu.

Svaku kuglicu razvaljajte tanko u duguljasti oblik. Na jednu polovinu stavite žlicu pudinga, preklopite dio tijesta preko pudinga i dobro spojite da ne izlazi van - izgledati će kao školjka. Drugi dio tijesta razrežite 5 puta na trake ali ne sasvim do kraja (vidi sliku) i zarolajte dio s pudingom preko prerezanih traka do kraja tijesta, krajeve malo zavijte za unutra i odložite na tepsiju od pećnice obloženu papirom za pečenje.


Gotove kiflice pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da odmaraju, za to vrijeme uključite pećnicu da se ugrije na 180°C.

Kad je pećnica ugrijana stavite peći kiflice premažite razmućenim žumanjkom umućenim s 2 žlice vode pa ih stavite peći 25 minuta na 180°C.

Ideju za ove kiflice našla sam u ovom receptu.

1 komentar: